Мільярд євро на повоєнну відбудову України прагне зібрати міжнародний благодійний проєкт “Phoenix”

У День Незалежності України, 24 серпня, у столиці Хорватії Загребі, було презентовано масштабний проєкт “Phoenix”, що має благородну місію, допомогти Україні у відбудові інфраструктури знищеної внаслідок війни з російською федерацією.


Проєкт, ініційований технологічною корпорацією Dadex (Digital Asset Decentralized Exchange), являє собою цілий комплекс заходів.
По-перше, це величезна NFT-біржа, яка дозволяє вкласти кошти у перспективний криптовалютний тренд. Перший мільярд гривень від продажів і спрямують на допомогу Україні. Тому і назва проєкту символічна — ініціатори вірять, що невдовзі Україна повстане з попелу наче Фенікс, і стане ще сильнішою. Цікаво, що проєкт довгостроковий і розрахований на тривалу допомогу Україні — кожного разу коли такий NFT продаватиметься знов, 20% від його вартості йтимуть проєкт «Фенікс».

NFT-біржа буде запущена 3 вересня. А 29 жовтня на підтримку проєкт у Загребі відбудеться масштабний концерт світових зірок, аналогів якому в столиці Хорватії ще не було. Наприклад серед хедлайнерів Jason Derulo, Ne Yo, Fatman Scoop, The Kid Lero та багато інших зірок світового масштабу з Європи і США, а також найвідоміші діджеї, які по завершенні концерту до ранку розважатимуть гостей на мега-дискотеці. Під час цього заходу на “Загреб-арені” будуть приймати донати для допомоги Україні — працюватимуть телефонні лінії для 50 країн, також на цю шляхетну мету спрямують частину коштів від продажу квитків.

Ще один цікавий напрямок благодійного проєкту — мобільний застосунок «Phoenix app», а якому кожен може завести собі надзвичайного домашнього улюбленця — символу проєкту маленького фенікса. З фантастичним персонажем можна не лише бавитися і робити спільні фото, у застосунку є спеціальна кнопка “задонатити на Україну”, тож граючись люди у всьому світі зможуть допомогти нашій країні.
Аби про проєкт Фенікс дізналися  в усьому світі, компанія Dadex запустила масштабну інформаційну компанію, залучивши топ-блогерів з мільйонними аудиторіями з усього світу.

– Я рада бути тут, стати частиною цього проєкту допомоги Україні. Я розумію українців нині, бо сама з Філіппін, і моя країна роками теж боролася, як і ви зараз, за свою незалежність. Я вважаю, що це також наша відповідальність – підвищувати обізнаність про те, що відбувається в Україні. У нас є велика кількість підписників, тож ми будемо використовувати це, аби заохотити людей допомагати, – сказала під час презентації проєкту актриса та модель VOGUE Квіґл Ігнасіо.

Додатковим внеском у перемогу України від компанії Dadex стануть 20 тисяч мобільних телефонів на сонячних батареях, які будуть передані українській армії найближчим часом. Це унікальна розробка компанії, яка от-от має вийти на ринок, розповів віце-президент Dadex, Ніколо Майстріні. І одними з перших її випробують українські військові — навіть кілька хвилин на сонці вистачає для того, щоб здійснити один дзвінок.

Проект «Фенікс» складається з 5 основних компонентів збору пожертв, серед яких: телефонні пожертви, прямі фінансові пожертви, пожертви на блокчейні, благодійний концерт і мобільний додаток. Офіційний початок збору коштів – 3 вересня.

Зібрати мільярд євро – мета амбітна, але цілком здійсненна – впевнені ініціатори проєкту.

— Я дуже вірю, що нам вдасться зібрати цю фантастичну суму, а якщо ні, то ми не шкодуватимемо, бо все вже почалося, але ми приймаємо виклик – так, як це робить щодня Україна, — зазначила бренд-менеджерка проєкту «Фенікс» Бланка Ласіч.