Запоріжці вибороли три медалі Кубка Європи з дзюдо

Збірна України з дзюдо успішно виступила на Кубку Європи з дзюдо серед дорослих, який в ці дні приймала латвійська Рига.

За два змагальні дні українські дзюдоїсти здобули 11 нагород, серед яких 4 золоті. Цей результат дозволив нашій команді впевнено очолити загальнокомандний залік!

Три медалі принесли національній команді спортсмени із Запоріжжя. Причому дві – у вазі до 100 кг, де у фіналі зійшлися два земляки – Данило Гуцол та Олексій Єршов. При цьому у півфіналах обидва наших дзюдоїста здолали представників Латвії – Владленса Ярокіса та В’ячеслава Мельниченка відповідно, які у підсумки завоювали бронзові нагороди.

Що стосується фіналу, то у запеклому поєдинку сильнішим виявився саме Данило, якому вдалося виконати кидок на оцінку «Ваза-арі», який і став вирішальним у сутичці. У підсумку Данило вперше у своїй кар’єрі підійнявся на найвищу сходинку п’єдесталу на континентальних Кубках, а Олексій в свою чергу здобув срібну нагороду.

Бронзову нагороду в заключний змагальний день для нашої команди здобув Віталій Шепель (до 90 кг). Українець поступився на стадії 1/4 фіналу представнику Ізраїлю, проте у втішній сітці здолав суперників зі Швеції та Латвії, а у бронзовому фіналі зустрівся ще з одним українцем, який поступився на стадії півфіналу, Олександром Черкаєм.

У напруженому поєдинку саме Віталію вдалося виконати результативний кидок на «Ваза-арі», який у підсумку дозволив йому здобути перемогу. Останній раз на п’єдестал пошани міжнародних змагань Віталій підіймався три роки тому – на European Open в Клуж-Напока.