Тренер ГК «Мотор» Гінтарас Савукінас: Те, що коїться сьогодні в Україні, в 21-му столітті страшно і просто незрозуміло

Через військові дії в Україні тренування ГК «МОТОР» поставлено на паузу. Легіонери та тренери виїхали до себе додому .

Головний тренер Гінтарас Савукінас підтримує Україну та яскраво показує свою громадянську позицію у соціальних мережах. Нещодавно Гінтарас разом із Роландом Ерадзе відвідали захід на підтримку України у Вільносі.  Про своє ставлення до того, що відбувається литовський наставник, який прожив у Запоріжжі майже два роки, розповів прес-службі ГК «Мотор».
Гінтарасе, що Ви думаєте з приводу нинішньої ситуації в Україні?
– Українці захищають свою землю, на яку прийшов ворог із незрозумілими аргументами і намагається наводити тут якийсь порядок і рятувати когось, що розуму незбагненне. Те, що коїться сьогодні в Україні, в 21-му столітті страшно і просто незрозуміло.
Зараз Ви у Литві. Ваші співвітчизники підтримують Україну чи кажуть, що Росія проводить спеціальну операцію та рятує український народ тільки незрозуміло від кого?
– Ті люди, з якими мені довелося спілкуватися, вони повністю на боці України. Зараз литовці показують свою підтримку українському народові у цій війні. На вулицях Литви багато синьо-жовтих прапорів поряд із литовськими. Також у нас відбувалися акції на підтримку українського народу. У Литві повністю підтримують Україну.
Ви як головний тренер «МОТОРу» та литовської збірної як думаєте справедливо, що EHF виключила російські та білоруські клуби і збірні цих країн із міжнародних змагань?
– Я думаю, це частина тих санкцій, які застосовуються до агресора. Тут уже можна говорити про багато галузей, не лише про спорт. Санкції є санкції і зараз вони виглядають так.