Запоріжець Олексій Єршов приніс Україні медаль Відкритого Кубку Європи з дзюдо

Минулими вихідними у столиці Боснії та Герцеговини відбувся перший в сезоні Відкритий Кубок Європи, який збірна України завершила з однією срібною нагородою.

 

Її в скарбничку нашої команди поклав 20-річний запоріжець Олексій Єршов (до 100 кг), для якого ця нагорода стала дебютною на дорослому рівні. Впевнено розпочавши свій турнірний шлях, запорізький дзюдоїст у попередніх раундах одного за одним переміг суперників з Азербайджану, Польщі та Німеччини.

 

У півфіналі наш дзюдоїст зумів здолати ще одного німця Даріо Курб’євейта, а ось у фіналі поступився італійцю Енріко Бергамеллі. При цьому по ходу поєдинку Олексій перший виконав прийом на оцінку «Ваза-арі» і мав перевагу, проте на третій хвилині сутички все ж допустився помилки, за що поплатився іппоном від суперники.

 

 

Тим не менш, даним результатом українець залишився задоволений, про що він розповів в інтерв’ю пресслужбі ФДУ по закінченню змагань:

 

«Я радий даній нагороді, адже це моя перша медаль на міжнародному рівні серед дорослих. Турнірний шлях видався нелегким, і кожен суперник був по-своєму важким для мене. Проте мені вдалося впоратися і дійти до фіналу.

Можу сказати, що я був у непоганій формі, хоч і не в ідеальній. Наразі ця медаль додає мені оптимізму і впевненості в собі. Наступним стартом для мене буде Відкритий Кубок Європи в Варшаві, який відбудеться вже за два тижні», — сказав Єршов.

 

Джерело: Федерація дзюдо України