Запоріжанки реваншувались за нещодавню поразку лучанкам у чемпіонаті

Зустріч видалась багатою на емоції та принесла справжнє задоволення місцевим прихильникам волейболу, які не полінувались та знайшли час аби підтримати «Орбіту-ЗНУ-ЗОДЮСШ» у непростому матчі.

17.12.2021
Запоріжжя. СК «ЗНУ».
Волейбол. Чемпіонат України. Суперліга. 6 тур.
“Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ” (Запоріжжя) — “Волинь-Університет-ОДЮСШ” (Луцьк) 3:1 (25:19, 25:17, 20:25, 25:21)
Зайве нагадувати про непрості стосунки цих двох клубів на вітчизняній арені, котрі склалися останнім часом. Запоріжанки у бронзовому плей-офф минулого сезону змусили підлеглих Богуслава Галицького капітулювати у напруженій серії, а у нинішньому сезоні встигли поступитись волинянкам у рамках п’ятого туру Суперліги на виїзді. Аби мати психологічну впевненість з прицілом на наступні поєдинки, сьогодні, звичайно, потрібно було доводити свої амбіції. Тим більш перед місцевими глядачами.
У першому сеті підлеглі Гарія Єґіазарова відпрацювали як злагоджений механізм – від початку партії (5:1) і до завершення господарки впевнено лідирували у рахунку та грали із настроєм. Винагородою за це стала перемога у першому ігровому відрізку — 25:19.
Завзяття та динаміки «Орбіті-ЗНУ-ЗОДЮСШ» повноцінно вистачило і на другий сет, котрий відбувся під диктовку наших дівчат – 25:17. 2:0 за партіями.
Не викликали сумнівів відносно скорішого розв’язання питання щодо переможця у зустрічі дії запоріжанок і у дебюті третього сету. Проте цифри на табло — 10:5 та 13:7, начебто заспокоїли господарок. Волинянки тим часом помітно змінилися – їхні дії почали викликати занепокоєння, коли розрив почав танути на очах. На жаль, зупинити суперниць дружині Гарія Єґіазарова завадили власні помилки. Як наслідок – гравчині «Волині-Університету-ОДЮСШ» переломили хід партії та відсвяткували локальний успіх – 25:20.
На початку четвертої партії точилась запекла боротьба за кожне очко, втім запоріжанки зуміли заволодіти ініціативою, поступово почали нарощувати оберти та разом із цим відрив від суперниць. 12:6, 20:15 та згодом 24:17 максимально наближували до загальної перемоги, проте лучанки не здавались. Максимально критичною за емоціями стала кінцівка сету. Господарки на рівному місце ледь не втратили напрацьоване раніше та віддали суперницям чотири очки поспіль 24:21 (!). Втім, сенсації не трапилось – 25:21 та 3:1 за партіями на користь бронзових призерок останнього сезону Суперліги.
У суботу, о 14:00, волейболістки «Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ» зіграють проти рівненської «Регіни-МЕГУ-ОШВСМ». Рівнянки, до речі, сьогодні поступились 0:3 «Полтавчанці-ПНПУ» — 25:15, 25:19, 25:21.