БК «Запоріжжя» не стримав лідера «Будівельника» Джерома Рендла у клатчі

 

Команда Станіслава Овдєєнка на рівних боролася з фаворитом впродовж більшої частини матчу, але у вирішальні хвилини «Будівельник» був стабільнішим завдяки успішній грі свого розігруючого

11.12.2021. Суперліга Windrose.

БК «Будівельник» – БК «Запоріжжя» 87:81 (18:19, 25:20, 20:23, 24:19)

«Будівельник»: Стоктон (14 + 4 підбирання + 5 передач + 4 перехоплення), Близнюк (10 + 3 підбирання + 2 блок-шота), Кобець (10), Браун (6 + 3 підбирання + 4 блок-шота), Гордон (6 + 9 підбирань + 3 блок-шота) – старт; Рендл (27 + 9 передач), Конєв (12 + 10 підбирань), Кондраков (2), Апшоу.

Головний тренер: Ігорс Міглінієкс

 

«Запоріжжя»: Джозеф (12 + 6 підбирань + 7 передач + 3 перехоплення), Сізов (8 + 7 підбирань + 5 передач), Френсіс (17), Мальчевський (13 + 10 підбирань), Максвелл (12 + 4 підбирання) – старт; Тітов, Міхєєв (8 + 3 підбирання), Морозов (2), Удрас (8 + 7 підбирань)

 

Головний тренер: Станіслав Овдєєнко

 

На старті матчу «Будівельник» переслідували проблеми з реалізацією. До середині чверті кияни влучали з низьким відсоток – 2/8 (25%), через що лідерством заволоділи баскетболісти «Запоріжжя». По 5 очок набрали Еван Максвелл, який надійно грав у фарбі, та Іван Міхєєв, який успішно реалізовував штрафні. Команда Станіслава Овдєєнка повела у дебюті – 9:14.

З появою на майданчику гравця збірної України Джерома Рендла ситуація для «Будівельника» змінилася на краще. Натуралізований американець одразу набрав 5 очок, вирівнявши загальну ситуацію – 14:14. Занепокоєння головного тренера «Запоріжжя» викликали втрати команди та ранні фоли для Дейшона Френсіса (3) і Ясіна Джозефа (2). Саме влучання з периметра канадського захисника дозволило запоріжцям виграти стартову чверть – 18:19.

 

Протягом другої чверті відсоток влучань обох команд був уже рівним. У «Будівельника» роль скорерів взяли на себе недавні новачки – Джером Рендл та Володимир Конєв. Вони принесли своїй команді по 8 очок за чверть. Гостям вдавалося відповідати на ривки. Зокрема, Віталій Мальчевський двічі влучив з периметра, а також разом з Олександром Сізовим на двох зібрали 12 підбирань, що забезпечувало «Запоріжжю» кращі цифри на підбираннях (22/26). Проте лідерство в рахунку після першої половини мали гравці столичної команди – 43:39. Рендл набрав 13 очок, Конєв – 10.

 

Після великої перерви господарі створили максимальну перевагу в рахунку – 57:47. Тайм-аут Станіслава Овдєєнка розпалив командних дух запоріжців. Два влучання з-за дуги Мальчевського, «трьоха» Міхєєва та успішні дії Удраса миттєво розбили ривок «Будівельника». Перед заключною чвертю кияни зберігали мінімальні цифри на свою користь – 63:62. Далі команди влаштували справжній перформанс із влучання дальніх кидків. У складі «Запоріжжя» 7 різних гравців мали мінімум одне таке влучання, а найкращий відсоток демонстрував Еван Максвелл (3/4 – 75%). Чотири рази протягом зустрічі відзначився головний снайпер команди Віталій Мальчевський. Результативно у заключному відрізку діяв Дейшон Френсіс, який став лідером за набраними очками (17). У складі «Будівельника» за відсутності Джиана Клавелла статус головної зірки взяв на себе Джером Рендл. Перед клатчем у нього було 25 набраних очок.

 

Дальнє влучання від Ясіна Джозефа за 2 хвилини до завершення гри, і набрані очки слідом Антанаса Удраса давали надію «Запоріжжю». Рахунок був 83:81. Але клатч-тайм цього протистояння став імені Джерома Рендла. Розігруючий «Будівельника» після тайм-ауту набрав легкі очки у проході, а потім віддав ідеальну передачу на Дрю Гордона. Ці епізоди вирішили долю зустрічі. Кияни дотиснули запоріжців – 87:81.

 

Команда Станіслава Овдєєнка дала гідну відсіч фавориту протистояння. Баскетболісти «Запоріжжя» знову показали відмінну командну результативність – четверо гравців набрали більше 10 очок, ще троє зупинилися на позначці 8 балів. Гості виграли підбирання у «Будівельника», реалізували рекордні в сезоні 14 триочкових за гру та загалом виглядали конкурентоспроможним колективом на фоні однієї з найсильніших команд Суперліги. За тиждень БК «Запоріжжя» чекає своїх уболівальників у домашніх матчах 17 грудня з «Київ-Баскетом» і 19 грудня з «Тернополем».

 

Станіслав Овдєєнко, головний тренер БК «Запоріжжя» 

 

– Ми знали, який склад у «Будівельника», але водночас нам треба їм протиставити свої сильні сторони. Ми непогано захищалися, бігли у швидкі відриви, боролися, я дуже вдячний хлопцям, що після важкої гри з «Черкаськими Мавпами» ми швидко забули про той матч і налаштувалися знову. Коли є такі сильні гравці у складі суперника, доводиться ризикувати, когось закривати більшими силами, але Рендл сьогодні видав неймовірний матч, судячи зі статистики ми з ним не впоралися. Намагалися по-різному проти нього захищатися, не скажу, що ми десь провалювалися, начебто все правильно робили, але коли ми пропускаємо ривки та легкі очки, дуже важко повернутися у гру проти такого суперника. 

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»