“Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ” дала бій «Прометею» у фіналі Суперкубка України

У фіналі Суперкубка України запоріжанки надали гідний опір найсильнішому вітчизняному клубові, але у підсумку поступились

28.11.2021
Слобожанське. СК “Слобожанський”.
Волейбол. Суперкубок України-ДМАРТ. Фінал.
“Прометей” (Дніпропетровська область) — “Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ” (Запоріжжя) 3:1 (25:27, 17:25, 27:25, 25:21)
Конкуретність у діях запорізької команди проявилась буквально зі стартових хвилин. Запоріжанки витримали стартову навалу «Прометея» — 4:4 та потім на деякий час віддали ініціативу – 6:10. Проте відзначимо дуже важливу річ: під час звітного матчу у складних ситуаціях наші дівчата продовжували тиснути. Причому неодноразово. Отже, «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» відіграла відставання 11:11 та на один розіграш м’яча повела у рахунку. Намаганням Івана Пєткова переломити хід матчу і разом із цим надійно захопити позицію лідера бажаного результату так і не принесли. Маючи комфортну перевагу 21:19 «Прометей» не зумів зупинити справді гідно налаштований запорізький колектив та програв відчайдушну боротьбу у кінцівці. 27:25 на користь дружини Гарія Єґіазарова. Відзначимо, що у нинішньому сезоні на вітчизняній арені «Прометей» відав до цього лише одну партію «Хіміку». Це трапилося у першому турі чемпіонату на початку жовтня.
Другу партію суперниці провели більш вдало, хоча запоріжанки увесь час підтискали у рахунку та мабуть дещо «розклеїлися» лише на завершальному рубежі сету – 17:25.
Справжньою битвою характерів та тренерської думки стала третя партія фінального матчу. Цього разу тон у грі задавали як раз волейболістки «Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ». Блискуча комбінаційна гра, уважність на блоці та ефективна робота в атакувальних діях сприяли здобуттю позитивного результату. Принаймні до рахунку 21:19 здавалося, що дотиснути суперниць буде цілком реально. Але, досвід відмінно укомплектованого колективу суперниць вдався взнаки як раз у вирішальні хвилини. Підлеглі Івана Пєткова дзеркально повторили розвиток подій кінцівки стартового сету і виграли стратегічно важливу партію – 27:25. 2:1 на користь «Прометея».
Гравчині «Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ» чіплялись до останнього за результат у четвертому сеті. Принаймні дорікнути у безвольності запоріжанкам навіть у закоренілих вболівальників «Прометея» підстав немає. Підлеглі Гарія Єґіазарова тривалий час були у ролі «наздоганяючих» і врешті-решт вирівняли цифри на табло СК «Слобожанський» — 18:18. На превеликий жаль, дістати успіху у завершальні хвилини запоріжанкам не судилося. Представниці Дніпропетровщини вдруге у клубній історії стали володарками Суперкубку України – 25:21 та 3:1 у підсумку. Волейболістки «Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ» отримали медалі фіналісток розіграшу національного трофею.
Гарій Єґіазаров (головний тренер ВК «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ»):
«Дуже задоволений грою! Про це я вже сказав команді. Для мене найголовніше, що дівчата сьогодні билися. Билися за кожен м’яч, за кожне очко. Грали самовіддано та по спортивному агресивно. Це радує! Важливо зберігати такий настрій і надалі. Якщо по розвитку подій у зустрічі, то у третій партії аби ми дограли до переможного результату, то загалом невідомо як би потім розгортались події, адже ми могли повести 2:1 за партіями. Отже, вважаю, що сьогодні була гарна та досить рівна боротьба.
— Наскільки приємно було бачити ректора ЗНУ Миколу Фролова на трибунах СК «Слобожанський»?
— Звичайно, це радує. Микола Олександрович приїхав підтримати команду на гру. Це важливо і команда сьогодні це відчувала. Звісно, за це йому величезне спасибі! Загалом за все, що він робить для команди та за сьогоднішню підтримку також.
— Чи буде нагода дати команді тепер додатковий вихідний після сьогоднішнього виснажливого матчу?
— Завтра у нас буде напів вихідний (сміється). Зробимо лише тренажерний зал і все. Справа у тому, що у середу ми вже маємо вирушати до Луцьку, тобто часу на відпочинок у нас по суті не буде».
Прес-служба “Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ”