БК «Запоріжжя» дав бій «Дніпру», але програв

Після болючої поразки від «Харківських Соколів» баскетболісти «Запоріжжя» дали гідну відсіч дніпрянам на їхньому майданчику

5.10.2021. Суперліга Windrose. СК «Шинник». БК «Дніпро» – БК «Запоріжжя» 96:90 (25:25, 31:21, 18:24, 22:20)

«Дніпро»: Зотов (4 + 6 передач), Вон (19 + 3 підбирання), Шундель (13 + 3 підбирання), Бобров (12 + 6 підбирань), Кравцов (7 + 4 підбирання) – старт; Купер (4 + 6 підбирань + 13 передач), Павлов (15 + 4 підбирання), Санон (17 + 3 передачі), Крутоус, Тимофеєнко (5 + 5 підбирань).

Головний тренер: Дмитро Болдаєв

«Запоріжжя»: Джозеф (25 + 7 підбирань + 7 передач), Френсіс (16 + 3 підбирання + 4 передачі), Сізов (11 + 3 підбирання + 4 передачі), Мальчевський (15 + 3 підбирання), Удрас (5 + 3 підбирання + 4 передачі) – старт; Максвелл (13 + 7 підбирань), Тітов, Міхєєв (3), Морозов (2), Соколенко;

Головний тренер: Станіслав Овдєєнко

 

Після прикрої поразки від «Харківських Соколів» важливо було як відреагують на неї гравці «Запоріжжя». Маючи лише кілька днів на відновлення, команда Станіслава Овдєєнка повністю відпустила той результат і з бойовим настроєм вийшла на поєдинок з «Дніпром».

Обидві команди розпочали звітний матч із місця в кар’єр. За півхвилини Джозеф та Френсіс зробили рахунок 5:0 на користь «Запоріжжя». «Дніпро» відповів ще більш приголомшливим ривком – 10:0. Гра поступово вирівнялася, але команди продовжували феєрити у нападі та радувати глядачів видовищними хайлайтами. Від «Запоріжжя» класним данком відзначився Френсіс, за «Дніпро» ефектні алей-упи штампував Бобров. Команди мало фолили, атакували з пристойним відсотком, але головне, стартова чверть повністю виправдала статус гарячого дніпровського дербі – 25:25.

Майже рівні цифри трималися протягом другої 10-хвилинки. Визначальним у ній став ривок «Дніпра», утворений за рахунок дальніх влучань. Шундель, Вон та Санон несли основну загрозу з периметра. Мінімальна втрата концентрації коштувала «Запоріжжю» гандикапу в 10 очок. У роздягальню команди відправилися за рахунку 56:46. Джозеф записав на свій рахунок 17 очок, Максвелл мав 9 балів, стільки ж було у Френсіса.

Зі стартом третьої чверті запоріжці міцно прихопили дніпрян. Після данку Мальчевського рахунок став 58:54. Гості не зупинилися після тайм-ауту Дмитра Болдаєва і продовжили дивовижний ривок. Триочкове влучання того ж таки Мальчевського вп’яте у матчі змінило лідера – 58:59. Парад яскравих хайлайтів продовжив данк Максвелла, а потім стався ще й ендван американського бігмена «Запоріжжя». Господарів привели до тями дальні влучання Вона. Перед заключною чвертю «Дніпро» мав незначну перевагу – 74:70.

Саме влучання з периметра стали запорукою успіху команди Дмитра Болдаєва. Наявність таких шутерів як Вон і Шундель дали дніпрянам черговий гандикап – 82:76. Запоріжці одразу зробили спробу підібратися в рахунку, але замість фолу Кравцова на Френсісі господарі заробили очки в двох поспіль атаках і збільшили різницю до «+8». Можливо, саме цей епізод позбавив «Запоріжжя» шансів зачепитися за позитивний підсумковий результат. Команда Станіслава Овдєєнка з усіх сил прагнула повернутися в гру, зробивши рахунок 93:88 за 30 секунд до кінця. На жаль, камбеку статися не судилося – «Дніпро» в рідних стінах утримав переможний результат 96:90.

Попри поразку в сьогоднішній грі, підопічні Станіслава Овдєєнка заслужили компліментів. Болюча поразка в Харкові плюс постійні переїзди з одного міста в інше не зламали характер гравців. Гості билися від першої до останньої секунди, продемонструвавши свій потенціал. П’ятеро гравців команди набрали більше 10 очок у грі, а свій рекорд оновив Ясін Джозеф – 25 очок. Після трьох поспіль матчів на виїзді тепер нарешті «Запоріжжя» зіграє перед рідними вболівальниками. Наступні матчі чемпіонату Суперліги Windrose команда проведе в палаці спорту «Юність» 8 жовтня з «Будівельником» о 18:00 та 10 жовтня з «Черкаськими Мавпами» о 14:00. Квитки вже є у продажу на сайті партнера клубу bigbunny.com.ua.