Запоріжець Парвіз Насібов став срібним призером Олімпійських Ігор в Токіо

 

Є олімпійська медаль Токіо 2020 у скарбничці запорізьких спортсменів – срібним призером Ігор у змаганнях з греко-римської боротьби став 22-річний борець Парвіз Насібов.

Сьогодні у фіналі вагової категорії 67 кг запоріжець поступився представнику однієї з найсильніших борцівських країн світу — іранцю більш досвідченому медалісту азійських ігор Мухамеду Реза Гераю.

Втім срібло молодого запоріжця важить не менше за золото, адже навіть його вихід до фіналу став справжньою сенсацією токійських Ігор. Парвіз, який ще не має у доробку звитяг на дорослих чемпіонатах світу та Європи, під час відбору здолав надзвичайно кваліфікаованих суперників — стартовій сутичці переміг Федеріка Б’єррехуса з Данії — 5:1. А у чвертьфіналі здолав ексчемпіона світу  росіянина Артема Суркова. справжній фурор насібов спричинив у півфіналі, де йому протистояв чемпіону Африканських Ігор, чотириразовий чемпіон Африки, дворазовий чемпіон світу серед спортсменів до 23 років, єгиптянин Мохамед Ібрагім Ель-Саєд. Програючи 2:6, запоріжець на останніх секундах сутички  не втратив рівноваги, і вибухнув класним прийомом, який приніс йому перемогу та вихід до фіналу. Певно той поєдинок виснажив молодого борця морально, і сьогодні емоцій трохи не вистачило для перемоги.

Ми вітаємо Парвіза Насібова та його родину, наставника ЗТУ Євгена Олександровича Черткова та весь тренерський штаб з цим прекрасним результатом. І дякуємо за Олімпійське срібло Токіо для Запоріжжя!