Парвіз Насібов: У мене сльози, бо я пройшов дуже важку дорогу до цих Олімпійських ігор

Ukraine’s Parviz Nasibov celebrates defeating Egypt’s Mohamed Ibrahim Elsayed during the men’s 67kg Greco-Roman wrestling semifinal match at the 2020 Summer Olympics, Tuesday, Aug. 3, 2021, in Chiba, Japan. (AP Photo/Aaron Favila)

На своїх дебютних Олімпійських іграх у Токіо запорізький борець греко-римського стилю Парвіз Насібов пробився до фіналу, й тим самим гарантував медаль у категорії до 67 кг. У півфіналі Насібов здолав єгиптянина Могаммеда Ібрагіма Ель-Саєда з рахунком 7:6. За «золото» українець боротиметься з іранцем Могаммадом Реза Гераї. Після перемоги Насібов емоційно відреагував на свій результат в коментарі Суспільне:спорт.

Він наголосив, що дуже цінує цю перемогу і вважає, що заслужив цей результат.

 

«Дуже приємно. Це у мене сльози, бо я пройшов дуже важку дорогу до цих Олімпійських ігор. У мене батьки вдома чекають. Хвала богу, що він нагородив мене цією перемогою. Чим важчі перемоги – тим вони солодші».

 

Також Насібов подякував своїм уболівальникам в Україні та Азербайджані, звідки має корені.

 

«Дякую велике всім. Україні – привіт. Це все для неї. Україна – сильний народ, ми виграли. Хотів би передати привіт усьому Азербайджану. Україна, Азербайджан – це мої улюблені країни, мої батьківщини».

 

Свою важку перемогу спортсмен вважає «планом бога» й хоче забути про цей емоційний півфінал, щоб зосередитися на боротьбі за «золото».

 

«Це не все, я буду ще налаштовуватися на фінал. Це такі емоції… Зараз вийду з залу, спробую їх забути. Зараз після сутички сил наче ніхто й не забирав. Що може бути краще? Вище Олімпійських ігор нічого немає».