«Металург» і «Таврія» зіграли внічию

Надзвичайно видовищний поєдинок прямих конкурентів чемпіонату завершився бойовою нічиєю

14.04.2021. Друга ліга. 17 тур. Стадіон «Енергія» (Нова Каховка).
СК «Таврія» – МФК «Металург» 1:1 (0:1)
Голи: Фаюк (63) – (Заїка 31, аг)
«Таврія»: Онопко, Гура, Заїка, Окатий, Чмеленко (Барладим 67), Бесараб, Тетеренко, Білокінь, Богданов (Доля, 46), Чеботаєв (Фаюк, 46), Бойко. Головний тренер: Олег Федорчук
«Металург»: Котляров, Сарапій, Остапенко, Воробєй (Могильний 75), Польовий, Крапивний, Загальський, Шалфєєв, Борисенко (Верхоланцев 66), Сидоров, Олійник (Загоруйко 69). Головний тренер: Володимир Микитін
Переможна серія “Металурга” додавала впевненості гравцям напередодні надзвичайно важливого матчу з прямим конкурентом. “Таврія” несподівано втратила очки у грі з “Ярудом”, тому відпустила запоріжців у турнірній таблиці на п’ять очок, а “Кривбас” – на чотири. Очні матчі між цими командами стануть вирішальними у боротьбі за вакантну путівку до Першої ліги. Непереможний харківський “Метал” міцно утримує лідерство і навряд чи підпустить до себе когось з переслідувачів.
Нервозність і градус поєдинку на стадіоні в Новій Каховці відчувалися з перших хвилин. Попри те, що матч був виїзним, запорізькі фанати влаштували максимальну підтримку для своєї команди. Першу “пристрілку” у протистоянні виконав Дмитро Олійник. На 9-й хвилині його дальній удар особливих проблем Віталію Онопку не приніс. До середини тайму явної переваги жодна з команд не мала. Суперники в рівній мірі намагалися атакувати та приділяти увагу надійній грі в захисті.
На 28-й хвилині Ігор Загалський цікаво задумав закрутити м’яч у дальній кут зі штрафного. Трохи забракло влучності. Ще через кілька хвилин Загальський пробивав уже з іншого флангу – знову повз ворота. Ця активність таки принесла “Металургу” бажане. На 32-й хвилині Володимир Польовий від власної штрафної вибив м’яч на чужу половину, де Олексій Сидоров нав’язав боротьбу захиснику Олексію Заїці і той зрізав м’яча у власні ворота. Курйозний, але дуже важливий гол для “Металурга”. Запоріжці впевненіше провели заключну частину тайму, справедливо вигравши 45-хвилинку – 0:1.
Дві заміни в перерві від Олега Федорчука чітко виражали незадоволення головного тренера “Таврії” атакувальними діями його команди. З появою Валерія Долі та Андрія Фаюка господарі помітно додали в агресії. Найактивнішим був Фаюк. Спочатку він на 48-й хвилині небезпечно пробивав головою під поперечину – Котляров перевів м’яч на кутовий. На 63-й хвилині форвард знову виграв “другий поверх”, але цього разу голкіпер “Металурга” не виручив – 1:1.
Тренерський штаб запоріжців відповів на пропущений гол серією замін. Ігор Загоруйко майже одразу мав шанс відзначитися – удар головою просвистів поруч із дальньою стійкою. “Таврія” так само не полишала надій вирвати повноцінні три очки. Найреальніший момент змарнував Олексій Бойко. Форвард вирвався віч-на-віч з Ярославом Котляровим, проте в ближньому бою голкіпер “Металурга” вистояв. Останні десять хвилин запам’яталися ще одним ударом головою Загоруйка та кількома перспективними контратаками “Таврії”.
Закривати гру своєю перемогою повинні були все-таки футболісти запорізької команди. Вже в компенсований час супершанс по черзі змарнували Верхоланцев, Могильний та Загальський. В одній атаці кожен з них пробивав по воротам з кількох метрів, але якимось дивом двічі свою команду врятував Віталій Онопко, а після удару Загальського м’яч покотився повз стійку… На жаль, нічия 1:1.
“Металург” вперше не перемагає у весняній частині чемпіонату, зберігаючи при цьому 5 очок переваги над “Таврією”. Наступний тур запорізька команда проведе вдома, 19 квітня, проти маріупольського “Яруда”.
Прес-служба МФК «Металург»