Запорізьких боксерів привітали з історичним досягненням

Березень видався щедрим на успіхи для представників запорізького боксу – спершу в Ужгороді Аліна Сєдова стала чемпіонкою України серед молоді, а вже наступного тижня  у Кривому Розі на чемпіонаті України серед юніорів збірна Запорізької області виборола перше місце в командному заліку, виборовши 4 золоті, 2 срібні та 3 бронзові медалі.  За результатами національної першості четверо запоріжців увійшли до складу збірної України, яка виступить на чемпіонаті Європи у цій віковій категорії. І це найбільше одночасне представництво запоріжців в національній збірній, за всю історію місцевого боксу.

З історичним успіхом молодих боксерів та їх тренерів  вітали у Запорізькій обласній державній адміністрації. Аліна Сєдова, Єгор Кирилюс, Артур Касьянов, Раван Зейналов, Артем Зинов’єв та їх наставники — Іван Гринь, Станіслав Карандей, Артур Беладзе, Андрій Яковенко отримали відзнаки обласної та міської влади.

Участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Злата Некрасова, начальник управління молоді фізичної культури та спорту, Запорізької облдержадміністрації Наталя Власова, Директор департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради Павло Бланк, президент Запорізької міської федерації боксу Володимир Сосуновський,  почесний президент Запорізької міської федерації боксу, віце-президент Запорізького обласного осередку Федерації боксу України Ошан Беладзе, депутат Запорізької міської ради Інна Пенчук, директор ДЮСШ «Локомотив» Євген Морозов, голова правління Асоціації спортивних організацій Антон Карнаух.

Почесний президент Запорізької міської федерації боксу, віце-президент Запорізького обласного осередку Федерації боксу України Ошан Беладзе зазначив, що успіх запоріжців на чемпіонаті України — це  результат планомірної роботи представників цього виду спорту в нашому регіоні. Місцеві боксери стабільно демонструють високі результати на змаганнях національного рівня. 2019 року збірна Запорізької області стала переможцем Кубка України серед дорослих, 2020 року наша команда виграла командний залік домашнього чемпіонату України серед юніорів, і ось 2021 року запоріжці стали переможцями чемпіонату України серед юнаків. За результатами першості України четверо спортсменів Запорізької області відібралися на чемпіонат Європи – і це найбільше представництво запоріжців в збірній України за всю історію місцевого боксу.

Як розповіла начальник обласного управління молоді фізичної культури та спорту, Запорізької облдержадміністрації Наталя Власова – бокс однин з пріоритетних видів спорту в нашому регіоні. Сьогодні в Запорізькій області діє 16 ДЮСШ, де є відділення з боксу. Цим видом спорту в нашому регіоні займаються 1300 спортсменів, під керівництвом 52 тренерів. Нинішнього року з обласного бюджету на розвиток боксу було виділено 458 тисяч гривень.

Під час зустрічі представники боксерської громади анонсували серію матчевих зустрічей «Кубок дружби» — збірна Запорізької області в форматі «стінка на стінку» зустрінеться зі збірними Донецької, Дніпропетровської, Харківської та інших областей. А у вересні в на ринзі спортивно-розважального комплексу «SunRise» відбудеться Чемпіонат України з боксу серед жінок, який стане перевіркою перед чемпіонатом світу, а також майстерський турнір серед молоді.

 

Олена Назаренко, «ЗА!спорт»