Викладач китайського інституту Конфуція показав запоріжцям вправи для профілактики та реабілітації після COVID-19

 

 

 

За ініціативи Запорізької федерації ушу, минулої суботи, відбулося онлайн-тренування з професором, викладачем інституту Конфуція, Ван Цзінчжоу.

Китайський фахівець познайомив учасників тренування з вправами ушу та цигун, направленим на профілактику та реабілітацію від COVID-19. Участь у занятті взяли понад півтори сотні вихованців запорізької федерації ушу.

Зазначимо, що тренування відбулося в рамках освітньої програми Запорізької федерації ушу –щосуботи спортсмени і тренери можуть підвищувати кваліфікацію під час подібних онлайн занять з провідними фахівцями.

 

«У цій галузі я працюю понад 25 років. Хочу розповсюдити цей вид гімнастики в Запоріжжі. Хочу, щоб місцеві діти мали можливість ознайомитися з китайською культурою, а головне, щоб у результаті цих занять діти стали здоровішими, — розповів Ван Цзінчжоу, — Постійні заняття цією гімнастикою виробляють у дітей добрі якості. Головним чином це стриманість, сталість і цілеспрямованість. В Китаї така гімнастика дуже популяра й серед громадян похилого віку. Коли ми приїхали до Запоріжжя, то побачили, що у вас дуже мало людей займаються чимось подібним. Це було б корисно для їхнього здоров’я. Хочу порадити — менше ходіть до лікарень, краще на спортивний майданчик»

 

Познайомитися з вправами пропонуємо всім охочим: