«Орбіта» програє вдома, і опускається з другого на четверте місце в турнірній таблиці

 

Волейболістки запорізької «Орбіти» провели вдома матч 6 туру чемпіонату Суперліги проти «Аланти» з Дніпропетровщини

«Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» — «Аланта» — 2:3 (25:16, 23:25, 25:18, 18:25, 13:15)

…Коли у стартовій партії дніпрянки почали відверто губитися після потужних ударів Вікторії Савченко (загалом відзначилася 22 рази) та Наталії Луханіної (18 разів), то здалося, що відсутність у складі «Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ» досвідченішої зв’язуючої Юлії Богмацер буде непомітною й надалі. Однак не так сталося, як гадалося. Бо варто було наставниці «Аланти» Ользі Попович закликати своїх підопічних подавати агресивніше, і під сіткою рухатися мобільніше, як картина протистояння докорінно змінилася. У запоріжанок посипалися помилки на прийомах, «зашкутильгала» якість доводки, і тим же Савченко і Луханіній довелося атакувати з куди більш незручних позицій. А на ці моменти вже пильно чатували Влада Яворська та Вікторія Мосціцька, «зачохляючи» ці удари із завидною регулярністю. Паралельно у потрібні моменти почала забивати Валерія Соболь (у підсумку записала на свій рахунок 15 очок). І на майданчику на всю запалало напружене протистояння з абсолютно рівними шансами на загальний успіх…

У третій партії запоріжанкам вдалося дещо деморалізувати суперниць завдяки активному спалаху під сіткою з боку Лідії Лучко (загалом відзначилася на блоках 8 разів) та Ксенії Пугач. Але в наступному сеті кількість їхніх помилок на прийомах знову стала зашкалювати, і суперницям довелося визначати переможця на тай-брейку.

Там почалися «гойдалки», і стало зрозуміло, що все вирішить перша ж помилка у кульмінаційний момент. Її припустилися запоріжанки – Мосціцька відмінно спрацювала на блоці і, таким чином, оформила «Аланті» дуже важливу перемогу. Адже колектив Ольги Попович показав, що вже досяг того рівня, коли він спроможний гідно конкурувати з визнаними грандами Суперліги. Побачимо, як воно буде у другому колі «регулярки»…

Ну, а «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» за втраченими очками опустилася в таблиці на четверту позицію, пропустивши вперед ВК «Полісся-ШВСМ-ЖДУ»

 

У наступному турі команда Гарія Єгіазарова на визді зіграє два матчі – 17 грудня проти «Галичанки-ЗУНУ» а 18-го проти — «Полісся-ШВСМ-ЖДУ»

 

За матеріалами Федерації волейболу України