У Запоріжжі розіграли Кубок всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги

Чемпіонат всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги сезону 2019-2020-х років був достроково перерваний за причини впровадження карантину. Тому, щоб поставити крапку у ньому, Федерацією баскетболу України було вирішено розіграти Кубок ВЮБЛ. У кожній віковій групі медалі розігрували команди, які на момент зупинки розіграшу входили до чільного квартету. За вже відомих причин команди не змогли набрати оптимальну форму.

У змаганнях дівчат 2008-го року народження боротьба за перше місце розгорнулася між командами Запорізької та Рівненської обласних спортивних шкіл. До очної зустрічі вони по черзі переграли колективи з Києва та Бердянська. Перед вирішальним поєдинком господарки майданчика зіткнулися з кадровими проблемами.

Попри ці складнощі, запоріжанки протягом певного часу стабільно вели в рахунку. В середині другої чверті відрив становив шість очок. Але саме тут і далась взнаки коротка лава запасних у Людмили Коваленко. Рівненчанки не тільки відновили рівновагу, а й на велику перерву пішли за плюс один на свою користь. У другій половині матчу перевага гостей збільшилась.

Запоріжанки й надалі докладали максимум зусиль для перемоги. Періодично їм вдавалося скорочувати відрив, але на більше не вистачило. 42:37 — перемога команди з Рівного. Запорізька обласна ДЮСШ здобуває срібні медалі.

Третє місце в цій віковій категорії здобула збірна Києва. Четвертим фінішувала спортивна школа з Бердянська. Ще одна медаль ВЮБЛ приїхала до Запоріжжя з Києва. Там боролися юнаки дві тисячі четвертого року народження. Бронзову нагороду здобули баскетболісти спортивної школи №20.

 

Джерело: Баскетбол Запоріжжя