У Запоріжжі «Кубком дружби» вшанували пам’ять відомого наставника з боксу Юрія Беладзе

Традиційно пам’ять Юрія Беладзе вшановувалася проведенням турніру найсильніших боксерів України, який проходив у червні. Цього року через карантин його влаштувати не вдалося. Тому оргкомітет на чолі з почесним президентом Запорізької федерації боксу Ошаном Беладзе запровадив новий формат, назвавши його “Кубком дружби”. Захід представляє собою серію матчевих зустрічей між збірними областей. Бої проходять на рингу, встановленому у Центральному парку “Дубовий Гай”, де за перипетіями боротьби може спостерігати кожен відвідувач.

Збірна Запорізької області представила майже всю географію розвитку цього виду спорту в регіоні. На ринг виходили представники обласного центру, Вільнянська, Оріхова, Кирилівки та інших населених пунктів. Склад учасників був справді зірковим. Серед них — заслужений майстер спорту Дмитро Замотаєв, призери чемпіонатів Європи Кирило Симонов, Олександр Балабін, Артур Давиденко. Знаючи, з ким доведеться зустрічатися, дніпропетровці налаштовувалися серйозно.

Один з тих, на кого розраховував тренерський штаб гостей, — Тимур Бобошко, який виступав у вазі до 56-ти кілограмів. Йому протистояв тезка Шепель, переможець та призер всеукраїнських змагань серед юнаків. Цього разу дніпропетровець не підвів своїх наставників, здобувши перемогу.

Але у загальному підсумку спортивна доля була на боці запоріжців. Свої перемоги прогнозовано здобули фаворити. Їх підтримали юні боксери. І в командному заліку першість отримала збірна команда господарів рингу. Наступний турнір з серії “Кубка дружби” відбудеться 13-го вересня. Суперником запоріжців на рингу у “Дубовому Гаю” стане команда з Херсонщини.