Запорізький баскетболіст Андрій Кожем`якін — здобув бронзу Cyber Суперліги Парі-Матч!

Захисник БК «Запоріжжя» Андрій Кожем’якін виборов третє місце в першому кібер спортивному баскетбольному турнірі – Cyber Суперлізі Парі-Матч.

У серії за третє місце він здолав захисника грецького Промітеаса Олександра Липового.

Для загальної перемоги Кожем’якіну вистачило двох матчів. У першому більшу частину часу боротьба була рівною за незначної перемоги Кожем’якіна. Липовий на останніх хвилинах поєдинку перехопив ініціативу і зміг вийти вперед на останніх хвилинах. Однак кілька наступних помилок дозволили Кожем’якіну вирвати перемогу. У другій зустрічі гравець БК «Запоріжжя» впевнено пішов вперед з перших хвилин. Однак Липовий знову зумів вирівняти гру. Та все цього разу Кожем’якін впевненіше відіграв на заключних хвилинах, забезпечивши другу перемогу.

 

 

Як відомо, в Україні зупинили всі спортивні змагання, тому альтернативою для багатьох став кіберспорт. Вперше в історії Федерація баскетболу України влаштувала турнір серед професійних гравців – Кібер Суперліга. Честь баскетбольного клубу “Запоріжжя” у цих змаганнях захищав Андрій Кожем’якін. Проявити себе у грі на симуляторі NBA виявили бажання 12 професійних баскетболістів. У числі сміливців — розігруючий баскетбольного клубу “Запоріжжя” цього сезону Андрій Кожем’якін. Він, як і більшість спортсменів, з дитинства полюбляє комп’ютерні ігри. Саме Андрія Кожемя’кіна букмекери записали у головні фаворити Кібер Суперліги. Для гри він обрав собі команду Західної конференції NBA “Даллас Маверікс”, де головною зіркою є молодий Лука Дончіч.

У комп’ютерні ігри почав грати з дитинства, тоді були дуже популярними комп’ютерні клуби і я був не виключенням. Грали в основному в Counter-Strike, а от в NBA я почав грати приблизно в 10 класі, коли переїхав до Маріуполя. Ми збиралися з хлопцями і влаштовували поєдинки один проти одного. Знаю що я став фаворитом у букмекерів, але то тільки тому, що вони бачили наші передтурнірні ігри і слідкували за нами в цей період. У у нас був тренувальний тиждень. Тоді вони визначили наші можливості, тому що ніякої іншої інформації у них звісно не було. Перед турніром особливо ніяких цілей не ставив. Хотілося перш за все отримувати прекрасні емоції і просто приємно провести час. — розповів Андрій Кожем’якін.

Спочатку захисник БК «Запоріжжя» став кращим на груповому етапі. Потім в чвертьфіналі здолав супротив представника БК «Одеса» Вадима Прокопенка. Найважчими для Андрія стали матчі півфінальної серії. Гравець «Київ-Баскета» Вячеслав Петров був сильнішим в обох поєдинках. Таким чином Кожемякіну належало провести ігри за бронзу, де суперник – це гравець національної збірної і грецького «Промітеаса» Олександр Липовий. Запорізьких баскетбольних уболівальників потішило, що почесне третє місце дісталося представнику БК«Запоріжжя». Андрій Кожемякін виграв обидва «бронзові» поєдинки — 71:68 і 62:54. 

Cyber Суперліга Парі-Матч

28 квітня

Серія за 3 місце

Олександр Липовий (Бостон) — Андрій Кожем’якін (Даллас) – 0:2 (68:71, 54:62)

Переможцем першого кібер спортивного баскетбольного турніру – Cyber Суперліги Парі-Матч став В’ячеслав Петров з БК «Київ-Баскет» . У фінальній серії він здолав одноклубника Юрія Кондракова.

Cyber Суперліга Парі-Матч

Фінал

В’ячеслав Петров (Лейкерс) — Юрій Кондраков (Юта) – 2:1 (60:65, 70:61, 72:52)

 

Прес-служюа БК «Запоріжжя»