Дмитро Замотаєв: У Лондон вирушаємо в чудовому настрої

11 березня Національна збірна України з боксу вирушила в Лондон (Англія), де візьме участь у першому ліцензійному турнірі на Олімпійські ігри Токіо-2020. У ваговій категорії 52 кг наші надії пов’язані із Замотаєвим. 24-річний запоріжець має вже немалий досвід: бронзові медалі Європейських ігор і чемпіонатів Європи, золоті медалі молодіжної континентальної першості. Відповідно, напередодні ліцензійного турніру запитуємо Дмитра, чого він чекає від лондонських стартів.

— Боротьба буде напруженою у всіх без винятку категоріях, адже на турнір приїдуть всі найсильніші боксери з Європи. Але нічого — ми до цього готові, планомірно провели збори та мали змогу боксувати на багатьох міжнародних турнірах.

— Як для вас почався 2020 рік?

— У складі збірної України взяв участь у турнірі «Странджа», який пройшов у Болгарії. На жаль, цей турнір для мене склався невдало, адже судді вже в першому бої віддали перемогу суперникові — 3:2. Але, загалом, це також досвід — хай позитивний чи негативний. Тренери вказали на помилки й намітили роботу над собою.

— Як оціните збори напередодні ліцензійного турніру?

— Пройшов фізпідготовчий збір, набрав форму. Та й узагалі, добре попрацювала вся команда. Відтак на турнір вирушаємо в чудовому настрої.

 

Федерація боксу України