Запорізькі легкоатлети завершили чемпіонат України з чотирма медалями, і тричі були за крок від «бронзи»

 

В Сумах завершився головний національний старт зимового сезону з легкої атлетики – чемпіонат України у приміщенні. До двох золотих і бронзової нагороди, здобутих у перший день змагань, запоріжцям згодом вдалося додати ще одну бронзу – її на дистанції 800 м виборола Анастасія Ткачук, з результатом 2:08.85 вихованка ЗТУ Костянтина Рурака посіла третє місце в фіналі жіночої 800-метрівки.

Анастасія Рємєнь

Ще тричі запоріжці були за крок від, посівши четверті місця.

Олексій Касьянов, який нагадаємо вирішив припинити виступ у семиборстві, згодом стартував в бігу на 60 м з бар’єрами. Досвідчений спортсмен впевнено пройшов до фіналу, де показавши час 8.03 сек став четвертим.

 

Його дружина, Анна Касьянова зупинилася за три очки від п’єдесталу чемпіонату України  у змаганнях з п’ятиборства у жінок. Чемпіонка світу 2013 року показала наступні результати: біг 60 м з бар’єрами — 8.41 сек , стрибки у висоту — 1.66 м, штовхання ядра — 13.45 м, срибки у довжину — кращий результат поточного сезону — 5.94 м. Після чотирьох видів програми Анна йшла на четвертій позиції. В бігу на 800 м досвідчена атлетка з самого початку вийшла в трійку лідерок, і тримала цей темп протягом всієї дистанції, фінішувавши третьою з часом 2:19.40. Втім, набравши у підсумку 4263 очок, Анна Касьянова всеж лишилася четвертою, лише три бали програвши Ірині Рофе-Бекетовій (4266). Друге місце посіла Дарина Слобода (4393), перемогу в чемпіонаті України святкувала Аліна Шух (4503).

Анна Касьянова

Дебютантка дорослого чемпіонату України Анна Бобровник, продемонструвала наступні результати за видами: біг 60 м з бар’єрами — 10.33 сек, стрибки у висоту — 1.57 м, штовхання ядра — 9.27 м, стрибки у довжину — 5.03 м, біг 800 м — 3:01.20. набравши в сумі  2756 очок, вихованка Миколи Кардача посіла десяте місце.

Анна Бобровник

У секторі потрійного стрибка Максим Ваняікін (тренер Яків Ржевський)з особистим рекордом у приміщенні — 14 м 76 см, кваліфікувався до фіналу. Втім у фіналі запорізькому спортсмену Максиму вдалося виконати лише дві спроби, в кращій з яких він подолав позначку 14 м 51 см. Таким чином спортсмен завершив чемпіонат України на сьомому місці серед дорослих та на четвертому, серед молоді.

Максим Ваняікін

Надзвичайно масовою була боротьба в кваліфікації бігу на 200 м у чоловіків, за право вийти у півфінал чемпіонату України учасники змагалися в п’ятнадцяти забігах! Серед них були і запоріжці. Олександр Ничик (ДЮСШ «Локомотив», тренер Сергій Буренко), пробіг з результатом 23.41 сек. А Михайло Наріков (ДЮСШ №10, Андрій Новицький) покращив особистий рекорд, показавши час 23.53 сек.

Павло Котенко

Краще за всіх, серед запоріжців, виступив Павло Котенко (ДЮСШ «Локомотив», Беренко С.І). фінішувавши другим у своєму забігу, з результатом 22.81 сек, спортсмен кваліфікувався до півфіналу, де став четвертим у забігу з часом 22.82 сек.

 

Олена Назаренко, Федерація легкої атлетики Запорізької області