Сергій Кривцов: «Шанси на перемогу в чемпіонаті Європи у збірної України дуже високі»

 

Запорізькі шанувальники футболу з нетерпінням чекають 14 листопада, якеобіцяє стати історичним  днем для нашого міста – вперше Запоріжжя прийматиме матч національної збірної України з футболу. 

У четвер команда Андрія Шевченка зіграє товариський матч проти збірної Естонії. Гра відбудеться в рамках підготовки до основного раунду чемпіонату Європи, куди збірна України вперше в своїй історії вийшла з першого місця в групі.

Серед тих, хто боронитеме завтра честь України на запорізькій землі, є і вихованці місцевої школи футболу. Напередодні матчу один із запорізьких збірникі, Сергій Кривцов, дав ексклюзивний коментар сайту «ЗА!спорт», відповівши телефоном на питання Юлії Новицької.

 

Сергію, 14 листопада національна збірна України вперше буде грати у Запоріжжі, скажи цей матч особисто для тебе, як для вихованця запорізької школи футболу, є довгоочікуваним, адже напевно в дитинстві мріяв зіграти у Запоріжжі в футболці національної збірної?

В дитинстві, я   міряв хоча б побачити  матч збірної України на стадіоні, а про те щоб зіграти у футболці збірної — про це навіть і не думав. А зараз, коли я вже гравець збірної, звісно дуже радий, що приїду у рідне місто, де вже так давно не був. Буде дуже приємно побачити своїх рідних і близьких. Я знаю, що дуже багато людей чекає збірну у Запоріжжі, тому ми зі свого боку будемо робити все можливе для того, аби порадувати наших вболівальників гарною грою та хорошим результатом.

Серію, як ти вважаєш, на товариську гру важче налаштуватися? Бо на відміну від офіційної гри, тут не тисне тягар відповідальності за результат?

Мені здається, що товариський матч навпаки більш розслабить нас і ми будемо грати, як то кажуть, у своє задоволення, і від цього матч буде видовищним та результативним. Переконаний, що такий футбол точно сподобається глядачам.

Розкажи про атмосферу у збірній, чи товаришуєш з іншими вихованцями запорізької школи футболу?

Атмосфера чудова. Всі один одного знають. Всі спілкуються один з одним, в збірній немає жодних «кланів». Футболісти завжди приїжджають у розташування національної команди  у гарному настрої. Мені особисто завжди дуже хочеться зустрітися із хлопцями, які грають закордоном. І звісно ми запоріжці всі дуже добре спілкуємось. В Києві ми дружимо із Тарасом Степаненко та із Сергієм Сидорчуком. Зараз знаю, що і Дмитро Іванісеня, колишній гравець «Металурга», буде у збірній, плюс Едуард Соболь.

Хто буде тебе підтримувати у Запоріжжі на стадіоні?

Точно знаю ,що будуть мої батьки, можливо приїде навіть мій дідусь! Також думаю будуть ще всі мої друзі, які зараз живуть в Запоріжжі, бо вони мені телефонували, та казали що обов’язково прийдуть підтримати нашу національну збірну. Я взагалі вважаю дуже круто, що наша федерація проводить матчі збірної в різних містах України, це чудово популяризує футболу не тільки у столиці, але в різних містах нашої великої країни.

Сергію, ти певно пам’ятаєш свій перший матч на стадіоні «Славутич-арена», можеш поділитися спогадами про нього?

Звісно пам’ятаю, це був мій перший матч у футболці  першої команди запорізького «Металурга»! Гра була проти київського «Арсеналу» за чотири тури до кінця чемпіонату. Мені тоді було 17 років, і я лише в день матчу дізнався, що буду грати. Дмитро Анатолійович Чанцев, який був тоді головним тренером «Металургу», підійшов до мене, і сказав, що я буду грати! Я думаю це було вірне рішення, бо якщо б він мені сказав це перед самим матчем, то я б, дуже сильно розхвилювався і можливо гра б не пішла.  А так я, не зважаючи  на всіх юний вік,  себе налаштовувати на те щоб я маю зробити все, аби зачепитися в основній команді, і якщо мені тоді випала така можливість, то треба нею користуватися.

Сергію, ти чемпіон Європи в складі команди U19, як вважаєш чи зможеш повторити успіх наступного року, але тільки вже у футболці головної національної команди?

Я думаю зараз національна збірна у дуже хорошій формі. Матчі із діючими чемпіонами Європи – збірної Португалії (перший поєдинок на виїзді підопічні Андрія Шевченка зіграла внічию – 0:0, а у другому в Києві здобули перемогу – 2:1) показали,  що ми можемо грати на рівних із ними та можемо перемагати. І ми змусили чемпіонів Європи як мінімум поважати нашу збірну. Так що я вважаю що шанси на перемогу у чемпіонаті Європи у нашої команди дуже високі.

 

Юлія Новицька