У Запоріжжі масштабним турніром вшанували пам’ять Валерія Синельщикова

 

В шістнадцяте у палаці культури Заводського району відбувся Всеукраїнський турнір з боксу пам’яті майстра спорту СРСР Валерія Синельщикова. Участь у меморіалі взяли боксери з Хмельницька, Донецька, Києва, Херсону, Миколаєва, Дніпра та Запоріжжя і області. Змагалися спортсмени у двох вікових категоріях – юніори 14-15 років та молодь 16-ти 17 років.

Фахівці відзначають, що це один з найбільш рейтингових молодіжних турнірів в Україні – за кількістю чемпіонів України і Європи серед юніорів та молоді, зібраних в одному залі, зрівнятися з ним може хіба що чемпіонат країни.

За час існування турніру Валерія Синельщикова через його ринг пройшло чимало нині відомих боксерів. Виріс на цих змаганнях і флагман запорізького боксу, ЗМС Дмитро Замотаєв. Наставник Дмитра, ЗТУ Олександр Трюхін, вже багато років є одним з ініціаторів проведення цих змагань, і їх головним суддею. З Валерієм Синельщиковим він свого часу дружив.

  • Валерій Синельщиков був одним із кандидатів на участь в Олімпійських іграх в Атланті 1996 року. Але у період підготовки травмувався та вибув із боротьби за місце в олімпійській збірній. Він був фіналістом Кубку СРСР, неодноразовим переможцем різноманітних змагань. Боксував у ваговій категорії 52 кілограми. Був жорстким на ринзі, а у житті сильним чоловіком.
    З найбільш відомих боксерів, які свого часу виступали на цьому ринзі, потрібно виділити заслужених майстрів спорту Олександра Хижняка та Дмитра Замотаєва. Загалом перелічити всіх елітних спортсменів зараз дуже важко, — розповів Олександр Трюхін 

 

Турнір Синельщикова тренери зазвичай використовують, аби перевірити своїх вихованців перед наступними важливими стартами – чемпіонатами своїх областей, молодіжним чемпіонатом України. Цього разу не підвели запорізьких наставників їх педопічні. Перші місця у своїх вікових категоріях посіли вихованці місцевих шкіл боксу: 2002-2003 р.н. Ярослав Шевченко  (56 кг) та Данило Меняйло (81 кг); 2004-2005 р.н. Микита Вагін (46 кг), Микита Пензяєв (48 кг), Артем Зиновєв (52 кг), Ігор Андрєєв (54 кг), Данило Филипов (57 кг А) а серед еліти — Павло Тихоненко (69 кг).

Кращим боксером турніру був визнаний Данило Меняйло (Запорізький обласний спортінтернат), кубком «За Волю до перемоги» нагороджений Матякубов Бозорбой (м Кропивницький).

 

«ЗА!спорт»