Запорізька легкоатлетка Катерина Климюк пробилася до фіналу чемпіонату світу

На чемпіонаті світу з легкої атлетики, який триває в  Досі (Катар), відбулися кваліфікаційні забіги естафети 4х400 метрів, де у складі збірної України виступала і представниця Запорізької області Катерина Климюк. 

Кваліфікаційний забіг для нашої команди розпочався не найкращим чином. Запоріжанка Катерина Климюк, яка стартувала по незручній першій доріжці, передала естафетну паличку Ользі Ляховій останньою, та ще й із доволі відчутним відставанням. Ольга почала відчутно відігруватися в ту мить, коли суперниці перестали бігти кожна по своїй доріжці. Свій етап полтавчанка завершила останньою, але з незначним відставанням від суперниць.

А після того був спурт киянки Тетяни Мельник, яка вивела нашу команду на п’яте місце. Й нарешті – фантастичне фінішне коло дніпрянки Анни Рижикової, яка спершу вийшла на четверте місце, але оскільки пряме потрапляння у фінал ґарантувало потрапляння в трійку, продовжувала відчайдушну боротьбу до останнього метра. І таки випередила бельгійку Камілле Лаюс фінішним кивком!

3.26,57 – найкращий для нашої команди результат у поточному сезоні і потрапляння в фінал. Цікаво, що бельгійки, які програли нашій команді лише одну соту секунди, теж відібралися у медальний забіг за часом.

А виграли кваліфікацію американки Джессіка Бірд, Еллісон Фелікс, Кендалл Елліс і Кортні Около, які бігли в нашому забігу. Їх результат – 3.22,96. Атлетки Ямайки в іншому півфіналі перемогли з трохи скромнішим часом – 3.23,64.

Фінал жіночої естафети запланований на завтра, 6 жовтня, на 21:15 за київським часом.

 

«Главком»