Запорізький інженер став першим українцем, який виступив на Кубку Європи з тріклайну

 

Аби потрапити на першість континенту спортсмену довелося збирати кошти за допомогою соцмереж

 

Португальське місто Форнуш-ді-Алгодріш приймає Кубок Європи з тріклайну. Це один з найбільш видовищних різновидів слеклайну, в якому натягнута стропа (5 см) розміщується на невеликій висоті над землею, а спортсмени  стрибають, виконують на ній різні трюки, розвороти, сальто. Завдання — не втративши рівновагу, виконати за певний час максимальну кількість складних, видовищних та амплітудних трюків.

Вперше у цьому новітньому виді спорту виступає на європейському рівні представник України – запоріжець Вадим Балаш, який пройшов  онлайн відбір на Кубок Європи, надіславши на кастинг відео свого виступу.

За результатами виступів на першому в своїй кар’єрі Кубку Європи, Вадим потрапив до топ-10 кращих спортсменів континенту!

«Незважаючи на те, що Україна вперше була представлена ​​на Кубку Європи з слеклайну, завдяки вам, друзі, я зміг увійти в 10-ку кращих атлетів серед усіх учасників змагань зі всієї Європи!

Завдяки Вам, я зміг познайомитися і «битися» з кращими з кращими в світі тріклайну … Зміг разом потренуватися, обмінятися досвідом, побачити нові цілі, привезти в Україну правила і стандарти світового тріклайну.

Завдяки Вам, я зміг познайомитися і провести спільне тренування з легендою світового тріклайну, вивчаючи відео-ролики якого, я вчив свої перші стрибки на стропі . Це ще більше надихнуло і зарядила енергією для підкорення нових висот!», — поділився Вадим своїими враженнями у на своїй сторінці у Facebook.

Зазначимо, що Вадим Балаш є досвідченим тріклайнером, багаторазовим переможцем всіх українських тріклайн змагань останніх п’яти років, учасником міжнародних турнірів, а в основний час 35-річний чоловік працює на державному підприємстві «Запорізький проектно-дослідний інститут землеустрою» інженером комп’ютерної техніки.

Аби потрапити на Кубок Європи Вадиму довелося зібрати кошти на поїздку за допомогою соцмереж та звернень до різноманітних організацій, адже вартість поїздки до Португалії близько 22 тисяч гривень. Після довготривалих пошуків спонсорів, підтримали ентузіаста кілька приватних організацій, а от жодна державна установа допомоги не надала, посилаючись на те, що немає офіційного механізму підтримки неолімпійських видів спорту.

 

До речі, в Європі та Америці тріклайн офіційно визнаний видом спорту, тому там регулярно проводять рейтингові чемпіонати, кубки Європи, Чемпіонати світу. В Україні змагання з цього виду спорту проходять в рамках фестивалів екстремальних видів спорту (Z-Games, Crazzzy Days, Черкаські вертикалі, Dnepr Extreme Open і ін.) або в рамках Слеклайн фестивалів по різних містах України.

На думку Вадима Балаша, тріклайн є перспективним видом спорту для розвитку в Україні. Адже він мало затратний,  простий в організації місця для тренувань, і в той же час модний та видовищний, а тому має потенціал залучати молодь до активного способу життя.

 

Главком