«Металургу» не вдалося зламати невтішну традицію у матчах із «Кременем»

Запорізька команда на виїзді мінімально поступилася кременчуцькому клубу

3.08.2019. Чемпіонат України. Перша Ліга. II тур. Стадіон «Юність» (м. Горішні Плавні).

МФК «Кремінь» – МФК «Металург» 1:0 (0:0)

Гол: Павлик (62)

«Кремінь»: Будюк, Сидоренко, Зозуля, Гончаренко, Ченбай, Сафонов, Єрмаченко (Астахов 90+2), Павлик (Масалов 76), Воронченко, Мурашов (Нечипоренко 68), Локтіонов (Тарануха 70)
Головний тренер: Ігор Столовицький

«Металург»: Левченко, Бєлоусов, Сухіна, Рудика, Дяченко, Ковальчук (Загоруйко 59), Разуваєв (Гриппа 75), Сачко (Могильний 68), Олійник, Петров (Черній 51), Щебетун (Сидоров 78)
Головний тренер: Іван Богатир

Попередження: Павлик, Єрмаченко – Бєлоусов, Разуваєв, Рудика, Загоруйко

 

«Металургу» вкотре не вдалося побороти синдром кременчуцького «Кременя», який у минулому сезоні в межах Другої ліги двічі обіграв запоріжців у домашніх матчах із сухим рахунком. Щоправда цього разу через реконструкцію власного стадіону кременчуцький клуб приймав суперника в сусідньому місті Горішні Плавні, але й тут повноправними господарями почувалися підопічні Ігоря Столовицького.

Усередині тайму «Кремінь» заволодів перевагою і створив кілька загрозливих атак. На останньому рубежі гостей рятував, а коли було потрібно – виручали й захисники. «Металург» знову побудував гру на контратаках, однак витиснути максимум із мінімуму, цього разу не вдалося. Як наслідок, нулі після першого тайму.

Другу половину команди розпочали веселіше. Запоріжці нарешті прокинулися і з появою на футбольному полі Костянтина Чернія та Богдана Могильного спробували прибрати ініціативу до власних рук. Та плани зламав пропущений гол. На 62-й хвилині захисники «Металурга» загубили на дальній стійці Олександра Єрмаченка, той скинув головою в центр на Юрія Павлика, який в один дотик переправив м’яч у сітку – 1:0.

Маючи ще півгодини ігрового часу, гості, на жаль, так і не змогли «розкусити» міцну оборону кременчуцького клубу. Господарі виглядали надійно у захисті, залишаючи мінімум роботи для свого голкіпера – Ореста Будюка. Як наслідок, протягом всього матчу «Металургу» вдалося завдати лише два удари в площину воріт.

Інтрига у матчі зберігалася фактично до останньої секунди, адже одна атака запоріжців могла перекреслити всі старання «Кременя». Проте, на жаль, її так і не сталося. Господарі оформили дебютні три очки в Першій Лізі та підтягнулися до лідерів чемпіонату, «Металургу» потрібно брати приклад зі своїх суперників і теж порадувати власних вболівальників найближчої суботи, коли на «Славутич-Арену» завітає фіналіст останнього Кубка України – петрівський «Інгулець».

 

Прес-служба МФК «Металург»