Запорізький МФК»Металург» результативно дебютував у Першій Лізі

 

У виїзному матчі з «Оболонь Бровар» команда Івана Богатиря влаштувала драматичну нічию

27.07.2019. Чемпіонат України. Перша ліга. I тур. Стадіон «Оболонь-Арена» (Київ),

ФК «Оболонь Бровар» – МФК «Металург» 3:3 (3:2)

Голи: Семенко (14), Батальський (23,34) – Щебетун (26, 42), Олійник (61)

«Оболонь Бровар»: Тюрін, Безуглий (Семенко 10), Слободян (Ткач 76), Савченко (Корнєв 72), Тєрєрхов, Мединський (Єфремов 61), Гуськов (Ковбаса 66), Бровченко, Батальський, Покотилюк, Майданевич

Головний тренер: Сергій Ковалець

«Металург«: Левченко, Бєлоусов, Сухіна, Рудика, Дяченко, Ковальчук, Разуваєв (Загоруйко 53), Сачко (Зейналов 66), Олійник (Лихобабенко 76), Петров (Сидоров 80), Щебетун (Синицький 90+5)
Головний тренер: Іван Богатир

Попередження: Корнєв – Левченко

 

Старт поєдинку видався хвилюючим для дебютанта Першої Ліги. Футболісти «Оболоні Бровар» виконали серію стандартів і в підсумку на 14-ій хвилині відкрили рахунок. Після кутового Олексій Майданевич залишився сам на підбиранні, з його ударом Ігор Левченко впорався, а от на добиванні вже ніхто не завадив Андрію Семенку – 1:0.

Ще через десять хвилин «пивовари» подвоїли перевагу. Черговий стандарт знову призвів до взяття воріт. Цього разу Олег Слободян виконав навісну передачу з правого флангу, а Ігор Левченко невдало зіграв на виході. Олександру Батальському залишалося влучити в порожні ворота, з чим новачок «Оболоні Бровар» впорався без проблем – 2:0.

Але на щастя для «Металурга» гостям швидко вдалося відквитати один гол. Юрій Сачко з глибини віддав передачу у вільну зону на Олексія Щебетуна, той зачепився за м’яч, грамотно прикрив його корпусом і розібрався з захисником та голкіпером, пробивши повз Івана Тюріна – 2:1.

Як виявилося, команди зовсім не збиралися заспокоюватися. На 34-ій хвилині Батальський оформив дубль, вдало зігравши на другому поверсі. А перед самою перервою другий гол на свій рахунок записав Щебетун, якому знову асистував Сачко. 3:2 – надцікава гра та результативний футбол на «Оболонь Арені» у першому таймі.

У другій половині вже варто віддати належне «Металургу». Команда Івана Богатиря діяла розкутіше і в дебюті Юрій Сачко мав зрівнювати рахунок. Іван Тюрін вийшов далеко з воріт, однак свого голкіпера підстрахував Андрій Семенко, вибивши м’яч із порожніх воріт. Гості продовжили атакувати і таки досягли свого. Тюрін ще раз невдало зіграв на виході, але цього разу Дмитро Олійник не залишив шансів «пивоварам», відсвяткувавши взяття воріт у своєму фірмовому стилі. 3:3 – той рахунок, який задовольняв запоріжців, однак сама гра «металургів» у другому таймі наштовхувала на більш позитивні думки.

У підсумку, жодній з команд більше забити не вдалося. Драматична нічия цілком на руку запоріжцям, які двічі зуміли відігратися, програючи з різницею у два м’ячі. Підопічні Івана Богатиря, як і сам наставник, впоралися з першим іспитом, але далі буде ще важче, а від того і цікавіше.

За тиждень запоріжці знову зіграють на виїзді зі старим знайомим суперником минулого сезону кременчуцьким «Кременем».

 

Прес-служба МФК «Металург»