Єлизавета Бабій: Потрійний стрибок — це для душі!

 

На молодіжному чемпіонаті України з легкої атлетики, що відбувся минулих вихідних у Кропивницькому, дві медалі виборола запорізька стрибунка Єлизавета Бабій. У своєму коронному виді – стрибках у довжину запоріжанка показала третій результат  — 6 м 04 см. А от у потрійному стрибку, який можна вважати новим видом для Єлизавети, вона продемонструвала  кращий результат сезону – 13 м 01 см і стала чемпіонкою України. А головне – відібралася на молодіжний чемпіонат Європи, який 11-14 липня відбудеться в Ельве (Швеція). Оскільки чемпіонку Юнацьких Олімпійських Ігор (2014) у Запоріжжі застати складно – дівчина здебільшого живе і турнується у столиці,  ми запитали про її враження від змагань телефоном.

 

-Єлизавета, цілком задоволені своїм виступом у Кропивницькому?

— Виступом задоволена. Звісно хотілося б далі стрибнути. Але головне завдання я виконала – відібралася на чемпіонат Європи. Тепер буду цілеспрямовано готуватися на хороший результат і медаль там.

-На чемпіонаті України робили головну ставку на потрійний стрибок, стрибки у довжину не були основною дисципліною?

-Спробували довжину, тренер відпочатку сказав що це як перевірка розбігу, щоб я особливо себе не навантажувала. Але я така людина, що мені хочеться завжди і всюди бути кращою. Хотілося звісно відібратися на чемпіонат Європи і у стрибках в довжину, але не вийшло. Для мене потрійний стрибок поки що не основний вид, я все ще збираюся стрибати в довжину, а потрійний для душі!

-Але ж він у вас виходить добре!

-Так, виходить стрибати і потрійним. Мені це теж подобається – ті ж стрибки, але на два кроки більше.

-Це буде перший молодіжний чемпіонат Європи в кар’єрі?

-Так, раніше в молодіжних чемпіонатах Європи я участі не брала.

Як і де готуватиметеся?

-Готуватимусь в Києві під керівництвом свого тренера Горбаченка Юрія Семеновича. Ми тренуємось на території Коледжу Івана Піддубного, на Лісній.

А в Києві Ви і навчаєтесь?

-Ні навчаюся я у Запорізькому національному технічному університеті на спеціальності «туристичне обслуговування», зараз вступаю до магістратури. Навчаюся на денній формі, постійно мотаюся між Києвом і Запоріжжям, за допомоги інтернету доводиться вчитися. А переїхала до Києва, тому що у нас в Запоріжжі немає ніяких умов для легкої атлетики – манежу нема, стадіону нема. Я  хочу продовжувати стрибати,  а для цього без стадіона і умов  — ніяк.

-Які ще завдання на сезон, окрім молодіжного чемпіонату Європи.

-Ми ставимо перед собою цілі поступово. Зараз головна – молодіжний чемпіонат Європи. Також виступатиму на дорослому чемпіонаті України. А більше загадувати наперед не хочеться, все поступово.

-Чи приміряли на себе нормативи на чемпіонат світу, реально прагнути до них?

-Мені здається я б змогла стрибнути достатньо далеко, щоб відібратися і поїхати, але я не люблю загадувати наперед. Зараз просто хочу показати хороший результат на молодіжному чемпіонаті Європи, це для мене основний старт, і я не розпилюю увагу.

 

Олена Назаренко, для Федерації легкої атлетики Запорізької області