Марія Скора виборола бронзу турніру серії Гран-прі з дзюдо

В Анталії відбувся турнір престижної світової серії з дзюдо — GRAND PRIX WORLD JUDO TOUR. За медалі боролися майже півтисячі спортсменів з 75 кран світу. А Україну представили 13 дзюдоїстів. Додому везуть дві бронзові медалі. Одна з них – на рахунку вихованки ЗО ШВСМ Марії Скорої.
У ваговій категорії до 57 кг Марія провела пять поєдинків.

Марія Скора стартувала з перемоги над бронзовою медалісткою останнього чемпіонату Європи Анастасією Конкіною. з Росії. За півтори хвилини до кінця сутички за рахунку 1: 1 по «вазарі» 22-річна дзюдоїстка достроково оформила собі вихід в наступний раунд.

Малою кров’ю далася Марії перемога над Тян Хунцзі. Уже до середини поєдинку китаянка мала три «шидо». Менше ніж за хвилину за допомогою «о-сото-гурума» впоралася Марія і з учасницею Олімпіади в Ріо Зулейхи Абзетте Дабонн з Кот-д’Івуар.

У півфіналі на шляху підопічної Дмитра Бондарчука і Людмили Луснікової стала чинна чемпіонка Європи U-23 Юлія Ковальчик з Польщі. У минулому році наша дзюдоїстка тричі зустрічалася з нею і всі три рази програла. На жаль, не вийшло покращити статистику і в Антальї. На другій хвилині «голден скор» суперниці вдалося заробити вирішальний бал.

У сутичці за бронзу Скора свого не віддала. Вона вже вела «вазарі», коли суддя на третій хвилині зафіксував в діях Марици Перішич з Сербії порушення, що заслуговує «хансоку-маці».

Таким чином Марія Скора здобула перша медаль «Гран-прі» в  своїй кар’єрі.