Вікторія Марчук: Все життя мріяла потрапити на Паралімпійські Ігри

Вікторія Марчук

 

Вікторія Марчук – унікальна спортсменка! Єдина  світі ШЕСТИРАЗОВА чемпіонка світу з Паратхеквондо, яка наразі посідає перше місце світового рейтингу, за яким проходитиме відбір на Паралімпійські Ігри в Токіо-2020.

Зараз у напруженому змагальному графіку спортсменки перерва, тож вона готується до наступних стартів у рідному місті. Днями Вікторія взяла участь в урочистій церемонії нагородження «Спортивна гордість Запоріжжя», де ьула однією з трьох претенденток на перемогу в номінації «Спортивна слава Запоріжжя». У народному голосуванні Віка програла сумоїстці Карині Колесник. Втім за рішенням організаторів заходу, Асоціації спортивних організацій, її все одно відзначили грошовою премією у 5 тисяч гривень. Про враження від конкурсу і плани на сезон, Вікторія Марчук розповіла журналістам.

 

-Як тобі перший конкурс «Спортивна гордість Запоріжжя»?

— Мені дуже сподобалося, дуже дякую за можливість взяти участь у такій церемонії. Дуже дякую всім хто голосував за мене!

— Розчарувалася, що не виграла голосування?

— Я очікувала, що мені не вдасться виграти голосування – у мене мало друзів і знайомих, які сидять в інтернеті, активно користуються соціальним  мережами. Не всі знали що є таке голосування. Тому не засмутилася.

— Куди зраз готуєшся?

— Готуюся зараз до трьох стартів – відкриті чемпіонати Австралії, Кореї, Йорданії. Потім у Токіо передстарт перед Паралімпіадою. Ну а потім Паралімпійські Ігри!

— Ти лідируєш у світовому рейтингу, отже місце на Паралімпіаді гарантовано?

— За рейтингом я вже потрапляю на Ігри, залишається дочекатися офіційного оголошення ліцензій.

Паратхеквондисти вперше боротимуться за Олімпійські медалі?

-Так, 2020 року паратхеквондо вперше буде представлено на Паралімпійських Іграх , і для мене дуже важливо потрапити туди.  Я все життя мріяла потрапити на Паралімпіаду –  в інших видах спорту не вийшло, але вийшло в цьому! Я займалася легкою атлетикою, тенісом, плаванням, але лікарі не дозволили мені ці види спорту, через вади серця. На щастя знайшлися саме спортивні лікарі, які дозволили мені займатися тхеквондо.

— Як настрій на Токіо?

-Настрій бойовий!

— А конкурентів головних знаєш?

Конкуренція буде велика, адже мій клас будуть об’єднувати з іншим класом, тож учасників буде багато.

 

Олена Назаренко