Запорізькі сумоїстки потрапили до топ-3 кращих команд країни

 

В Луцьку відбувся чемпіонат України з сумо серед дорослих та молоді. Чудово виступила на змаганнях збірна Запорізької області під егідою СК «ХортА», на чолі із Заслуженим тренером України Романом Білкою. В змаганнях дівчат до 21 року наші красуні вибороли третє командне місце. А також відзначилися нагородами серед спортсменок до 23 років та серед дорослих.

В чудовій формі підійшла до національних змагань лідерка спортивного клубу «ХортА» Карина Колесник. Дворазова чемпіонка світу блискуче виступила на луцькому дохьо у вазі 65 кг, ставши чемпіонкою України серед спортсменок до 21, до 23 років та серед дорослих! Крім золотого хет-трійку відзначимо ще одне визначне досягнення Карини – вперше їй вдалося здолати найтитулованішу сумоїстку України Аліну Бойкову ! До цього дівчата багато разів мірялися силами на національних та міжнародних турнірах – і перевага завжди була на боці чемпіонки Всесвітніх Ігор. Цього разу наша Карина нарешті знайшла ключик до цієї фортеці!

Дворазовою чемпіонкою України стала Ганна Фомицька (80 кг). Спортсменка виграла золоті медалі серед дівчат до 21 та до 23 років. А Єлизавета Павліченко (60 кг) стала срібною призеркою серед дівчат до 23 років, та виборола бронзу серед дорослих. Обом дівчатам вдалося виконати у луцьку нормативи Майстрів спорту України.

Ірина Дорошенко (55 кг) стала чемпіонкою України серед молоді до 21 року та виборола бронзу серед дорослих.

В категорії U21 Катерина Жданович (55 кг) виборола срібло, а Антоніна Скрипник (60 кг) стала третьою.

За підсумками чемпіонату України буде складено збірну, яка в середині квітня представить Україну на чемпіонаті Європи в Естонії (Талін). Відбір до головної команди країни пройшли Карина Колесник, Ірина Дорошенко та Ганна Фомицька.

 

СК  «ХортА»