Анастасія Ремєнь (Ткачук) відсвяткувала повернення з декрету золотим дублем чемпіонату області з легкої атлетики

 

Тріумфальним поверненням ознаменувалися обласні змагання для титулованої Запорізької легкоатлетки Анастасії Ткачук, яка нині зазначена у протоколі під прізвищем Ремєнь. Після півторарічної паузи, пов’язаної із народженням донечки,  спортсменка успішно підкорює бігову доріжку і вже на дистанції 600 м, Анастасія бере «золото».

 

  • Чесно кажучи, я не дуже то й відпочивала — бігала до сьомого місяця вагітності, і через три тижні після пологів поновила тренування. Часу на відпочинок особливо не було. Скучила за змаганнями, але більше за емоціями. Зараз коли виходиш на чемпіонат області, хвилюєшся так, ніби виступаєш на етапі чемпіонату світу. Тому для мене це взагалі особливий старт, адже це перші змагання за півтора року. Хотілося якомога краще пробігти. Фінішувала з результатом 1,38, звісно не хочеться порівнювати зараз. Я швидше починала на 800 м, але тренер зі мною працює в правильному напрямку, тому незабаром сподіваюся покращити свої результати і власні рекорди, — розповідає Анастасія Ремєнь (Ткачук), — З приводу планів на прийдешній сезон, планую виступати на чемпіонаті України, потрапити в трійку, де була раніше, ну і на літо, звичайно, готуватися до відбору на світову першість. Відпочивати ніколи буде. У 2020 Олімпіада, потрібно гідно виступити.

Відкритий чемпіонат Запорізької області – це перші офіційні старти у новому легкоатлетичному сезоні. Їх головна мета – відібрати кращих спортсменів на командний чемпіонат України, а також на змагання національної першості серед юнаків та юніорів.

 

  • В принципі доросла збірна вже відібрана, багато спортсменів зараз готуються в Сумах на навчально-тренувальних зборах, а тут більше юніорів і ще більше юнаків. Підростаюче покоління має шанс проявити себе і потрапити в збірну. Уже на старті року встиг показати себе Микита Барабанов, у нього непоганий результат на відкритому чемпіонаті Сумської області, а також хороші показники у Андрія Васильєва, всі вони перейшли нещодавно в категорію юніорів. Успішно стартувала і Анастасія Бризгіна, Катерина Климюк, Роман Кравцов. Непогано показав себе на Різдвяних стартах після травми Артур Суюнов, який змагався в чотирьох видах. Тому сподіваємося, що ці спортсмени покажуть не менше хороші результати на командному чемпіонаті України з багатоборства, — відзначив директор СДЮШОР «Металург» з легкої атлетики Володимир Самоленко.

Загалом під куполом спортивного комплексу «Мотор-Січ» змагалися майже дві сотні спортсменів, що представляли СК «Локомотив», «Спартак», «Металург» та «Колос». Перемоги на дистанціях святкували наступні легкоатлети:

 

60 м

Бизова Вероніка  СК «Металург»

Володимир Павленко СК «Металург»

 

60 м з бар’єрами  

Марина Балохунцева СК «Металург»

Артур Суюнов ШВСМ

 

200 м

Валерія Гальченко  СК «Металург»

Генадиій Мокшанцев СК «Металург»

 

600 м

Анастасія Ремєнь (Ткачук) ШВСМ

 

1000 м

Владислав Днищенко СК «Металург»

Анастасія Ремєнь (Ткачук) ШВСМ

 

Вже з 26 січня до 5 лютого збірна Запорізької області  у Сумах змагатиметься в рамках національної першості.

 

Анна Клименко