“Козачка-КПУ” здобула першу перемогу в «Юності»

 

Кінець кожної з чвертей фіксував перевагу “на тоненького”. Невеличка різниця в рахунку забезпечувала поєдинку інтригу. На радість місцевій публіці – три відрізки гри взяла “Козачка”. Тож віддати перемогу в завершальній десятихвилинці було неприпустимо.

Перш за все слід відзначити командний дух “КПУ”. Його запоріжанкам не вистачало протягом всього сезону. Але цього разу бажання та єдність нівелювали помилки. Знову були втрати. Влучність ідеальною теж не назвеш (37% двоочкові та 33% триочкові). І все-ж за рахунок самовіддачі господарки тримали гру під відносним контролем. Особливо жага перервати ланцюжок поразок проявилася в завершальній чверті. Її підопічні Вікторії Большакової розпочали з перевагою в 9 очок. Гостям вдалося не тільки скоротити відрив, а й вийти вперед. За 6,5 хвилин до кінця гри команда Ірини Щипакіної була попереду (65:63). Тоді напруга досягла апогею. З жодного боку не спостерігалося втоми чи готовності опустити руки. Нічия на восьмій хвилині четвертого відрізку (69:69) підштовхувала на думки про теоретичний овертайм. І в цю мить, коли чергове розчарування нависало дамоклевим мечем, “Козачка” взяла волю в кулак і сказала – досить! Капітан команди Ольга Сівакова спершу б’є трюльник та виводить “КПУ” вперед. Потім вона ж збільшує перевагу двоочковим. Ще далі – два реалізованих Ольгою штрафних. Як підсумок – 76:71 – перемога за чинними переможницями Вищої ліги.

Для “Козачки” це третя перемога в сезоні 2018-2019. Значний внесок до успіху зробила Ірина Ель Хажмир, ставши найрезультативнішою гравчинею матчу з 23 очками. В суботу ці команди зустрінуться ще раз. Початок гри об 11:30 у ПС «Юність»

 

Післяматчеві коментарі:

 

Ірина Ель Хажмир – гравчиня БК “Козачка-КПУ”
— Було дуже складно грати без центрових. У нас невеликий склад. Через це й такі стрибки в рахунку. Але сьогодні краще пішов кидок. А загалом перемогу здобули за рахунок характеру. Нам була необхідна ця перемога. Сьогоднішній успіх має підбадьорити колектив на всі наступні поєдинки. Слід ще тільки над захистом попрацювати.

 

Ірина Щипакіна – головний тренер БК “Інтерхім-СДЮШОР”
— Було завдання не дати супернику розігратися т виконати дальні кидки. На жаль ми цього не зробили. Також вважаю, що Сергеєва та Глєбова не зіграли в свою гру. Плюс у нас коротка лава. Це теж позначилося на результаті. Ну і характеру трохи не вистачало. Втім, у плей-оф потрапляє шість команд. У нас не таке вже й тяжке становище. Боротимемося далі.

 

Жіноча Суперліга. БК “Козачка-КПУ” – “Інтерхім-СДЮШОР” – 76:71 (20-18, 19-17, 21-18, 16-18)

БК “Козачка-КПУ”: Ель Хажмир (23 + 6 підбирань + 4 передачі), Сівакова(15 + 4 підбирання) Черненко (14 + 9 підбирань + 3 передачі), Стрілько (10 + 8 підбирань), Ковалевська (8 + 4 підбирання + 4 передачі + 3 перехоплення), Тихонова (4 + 3 підбирання), Федоренко (2 + 2 підбирання)

“Інтерхім-СДЮШОР”: Бондарюк (20 + 7 підбирань), Колібабчук (16 + 11 підбирань), Бондар (14 + 6 підбирань + 7 втрат + 4 перехоплення), Глєбова (8 + 5 підбирань), Сергеєва (6), Бакал (3 + 2 підбирання), Лиходід (2 + 10 підбирань), Гладченко (2 + 6 підбирань)

 

Прес-служба БК “Козачка-КПУ”