Запорізькі сумоїсти за рік підкорили п’єдестали Європи та світу

2018 рік був успішним для представників спортивного клубу «ХортА» – наші спортсмени побували на п’єдесталах пошани чемпіонату світу, Європи, України, зібрали десятки медалей всеукраїнських турнірів, підтверджували спортивну славу Василівки на чемпіонатах області, зростали, розвивалися і радували своїх наставників! Про підсумки насиченого подіями року що минає говоримо з керівництвом спортивного клубу «ХортА».

 

  • Вагомий комплект міжнародних нагород 2018-го року зібрали представники СК «ХортА» на змаганнях з сумо. Лідерка нашого клубу Карина Колесник додала до своїх численних титулів звання володарки повного комплекту медалей чемпіонату світу. У колекцію до двох золотих нагород чемпіонатів світу, зароблених раніше, Карина поклала срібло в індивідуальних змаганнях, та бронзу у командних, на світовій першості що проходила в Китаї. Також вона стала дев’ятиразовою чемпіонкою Європи, виборола Кубок Європи, і як результат – цього року виконала норматив Майстра спорту України міжнародного класу, – розповідає голова правління СК «ХортА» Антон Карнаух, – Тішить що не відстає від лідера і молодь – підростає Карині гідна зміна. Ірина Дорошенко вперше у своїй кар’єрі стала чемпіонкою Європи, двічі підтвердив клас на континентальній першості Сергій Соколовський, призерами європейських змагань були Єлизавета Павліченко, Ганна Фомицька, Олександр Соколик, Данило Дрожжин. Такий результат дуже надихає, оскільки сумо – профільний вид спорту для «Хорти», і саме наш клуб є офіційним представником цього єдиноборства в Запорізькій області. А ще одне підтвердження того, що рухаємось у правильному напрямку – обрання нашого провідного фахівця, члена правління «Хорти»,  старшого тренера збірної Запорізької області Романа Білку, на почесну посаду – голови тренерської ради України з сумо!

 

2018-й рік василівські спортсмени чудово провели не лише на дохьо, а й на борцівських килимах. Під чуйним керівництвом ЗТУ Романа Білки та Олексія Зинов’єва підростає ціла плеяда молодих талановитих борців. Хлопці та дівчата радували наставників нагородами всеукраїнських змагань, чемпіонатів області, доводили свої амбіції на чемпіонатах України.

 

  • На чемпіонатах Запорізької області серед різних вікових категорій наші спортсмени цього року зібрали більш ніж три десятки нагород. Неодноразово радували Вероніка та Єлизавета Павліченко, Артем Маслов, Сергій Буряк, Даніель Сарібєкян, Олександра Коваленко, Іван Солодкін – й багато інших хлопців та дівчат. На чемпіонаті України нашим вихованцям вдалося здобути три нагороди – Єлизавета Павліченко стала бронзовою призеркою в категорії 2003-2004 р.н., Вероніка Павліченко також виборола бронзу серед дівчат 2005-2007 р.н, у цій же віковій категорії срібним призером чемпіонату України став Сергій Буряк. Крім того ми неодноразово вдало виступали на турнірах у гостинному Токмаку, привозили медалі змагань з Чернігова, Веселого, Мелітополя, Енергодару, Бахмута. Вперше взяли участь у змаганнях з пляжної боротьби. Важливою подією стало також запрошення наших дівчат – Карину Колесник та Єлизавету Павліченко на закордонний тренувальний збірнаціональної збірної УкраїниПідростає чудова молодь, потроху набираємось досвіду, є перспектива і це тішить!– пригадує найяскравіші події року ЗТУ з вільної боротьби, суддя національної категорії, член правління СК «ХортА» Роман Білка.

 

Відзначають очільники «Хорти» і ще чимало яскравих подій 2018 року. У ФОК «Таврія» на високому рівні вперше провели чемпіонат України з мікс-файту та бойового греплінгу. Більше сотні учасників зібрав у Василівці і традиційний турнір з боротьби серед початківців «Новачок», який вже став візитною карткою нашого клубу в Запорізькій області. Гучно зустріли Всеукраїнський день фізичної культури і спорту, провели «Веселі старти» серед школярів, взяли участь у «Ярмарку спорту», одним з організаторів якого наш клуб виступає вже чотири роки поспіль. Однозначно рік що минає був для нашого клубу продуктивним та цікавим. З оптимізмом крокуємо у наступний, та дякуємо всім спортсменам, батькам, тренерам, друзям за старанність, підтримку та  те що були поруч!

 

СК «ХортА»