Дзюдоїсти з України і закордону протестували татамі у палаці спорту «Юність»

 

Яскраво та масштабно під запальний виступ  барабанщиків  та показових виступів  у палаці спорту «ЮНІСТЬ»  пройшов традиційний відкритий турнір з дзюдо на призи президента Запорізької обласної федерації, Заслуженого тренера України, майстра спорту СРСР з дзюдо, самбо та вільної боротьби Єріха Барца,а який цьогоріч зібрав чималу кількість спортсменів. А все тому, що цей турнір має сталі традиції та вже міцно закріпив за собою статус одного з найпрестижніших стартів для підростаючого покоління.

 

  • На сьогоднішній день це один з найсильніших дитячих турнірів в Україні. Еріх Альбінович Барц робить все, щоб допомагати в першу чергу дітям, ну f раз дітям, то і батькам, місту та всієї федерації дзюдо України. Побільше б таких, як Еріх Альбінович, які розуміють що за цими дітьми наше майбутнє, — відзначив президент федерації дзюдо Дніпропетровскьої області  Заслужений тренер України Анатолій Пиріг.

Змагалися за цінні призи та медалі юнаки та дівчата у двох вікових категоріях U-12 та U-14 за олімпійською системою.

 

  • Мета того турніру, який проводиться ось уже багато років, в першу чергу для того щоб дітки займалися, забрати їх з вулиці і вони займалися спортом, це звичайно в першу чергу. По-друге, відразу як забереш їх з вулиці, дати можливість їм вчитися, у нас є люди, які допоможуть і направлять, щоб з них виросли справжні і гідні люди, громадяни своєї країни. У нас в Запоріжжі дійсно дуже хороші тренери, протягом 10 років ми в трійці в чемпіонаті України, у нас дуже високі результати, у нас є Олімпійські чемпіони, — каже президент федерації дзюдо в Запорізькій області Эріх Барц.

 

На татамі п’яти татамі боролися не лише представники зі всіх регіонів нашої країни, а й зарубіжжя.  На цьогорічні старти до реконструйованого палацу спорту «ЮНІСТЬ» завітали і гості з Хорватії.

 

  • Дорога була досить довгою. Ми приїхали сюди для того, щоб діти могли поспілкуватися з іншими дітьми з інших країн і для обміну досвідом організації таких змагань. Спортсмени , які сьогодні тут змагатимуться серед кращих на першості Хорватії, — розповів тренер команди «Сакура» (Хорватія) Карло Лацкович.

 

За підсумками змагань переможці та призери отримали цінні подарунки, медалі та пам’ятні нагороди.

 

Анна Клименко