Вихованки запорізької школи спортивної аеробіки відзначилися на серії престижних змагань

Змагальний вояж для представників спортивної аеробіки завершився здобуттям цілої низки нагород. Спочатку, четвірка спортсменів ЗНТУ у складі збірної України взяли участь у – фіналі етапу Кубка світу, що проходив у Пловдиві.

 

-Ми виступали у трьох категоріях – по-перше, це змішана пара, яка стала шостою. У програмі «трійка» ми посіли четверте місце, і бронзу виборола група. Я вважаю, що діти виступили непогано, — розповідає ЗТУ зі спортивної аеробіки Світлана Атаманюк.

Участь у цих стартах взяли представники 18 країн світу з різних континентів. Основну конкуренцію нашим спортсменам склали збірні Великобританії, Фінляндії, Росії та Болгарії.

 

-У групах, трійках і парах, у нас завжди не високі результати, тому важливо було добре проявити себе і подивитися, що ми можемо. Зазвичай ми самі винні у своїх помилках. Програємо або в техніці, або неправильно виконуємо елементи чи підтримки, — ділиться враженнями представниця збірної команди України зі спортивної аеробіки Катерина Черкез.

Після цього, запорізькі спортсменки вирушили на міжнародний турнір, який вперше приймала столиця України. Посперечатися за нагороди найвищого ґатунку нашим спортсменам довелося із Молдовою, Білорусією та Туреччиною.

 

Ми виступали повністю складом ЗНТУ, взяли дві золоті медалі у «трійці» та в групі. А у змішаних парах стали володарями срібла, — каже ЗТУ зі спортивної аеробіки Світлана Атаманюк.

 

Відзначився на змаганнях серйозного рівня в Естонії й найближчий резерв дорослих спортсменів. Усього 27 учасників, в категоріях діти, кадети та юніори.

 

-Діти дуже задоволені, адже їм вдалося показати все те, чому вони встигли навчитися. Для них подібні турніри – це завжди дуже важко в емоційному плані. Дитина розуміє, що вона несе відповідальність і представляє свою державу – Україну, — розповіла представниця збірної команди України зі спортивної аеробіки, тренерка юних спортсменів Олександра Подопригора.

 

Попереду на спортсменів чекають завершальні змагання року – фінал Кубку України серед юніорів та дорослих, який відбудеться 24 листопада у палаці спорту «Юність». А вже після нього, триватиме насичена підготовка до континентальної першості, яку в травні прийматиме Баку.

 

Анна Клименко