До Дня фізкультури і спорту на Запоріжжі відбудеться близько 250 заходів

На цьому тижні українці відзначатимуть День фізичної культури та спорту. У Запорізькій області заплановано урочистості в усіх районах, загалом планується провести 249 заходів. Про масштабну підготовку до свята фізичної культури та спорту повідомила під час брифінгу начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова.

— У кожному районі, місті та селі відбудуться заходи,  присвячені професійному святу. Немає такого куточка в Запорізькій області, де б не відзначали День фізичної культури та спорту. Серед великих міст головним, звичайно, є  Запоріжжя. Тут 5 вересня на майдані Героїв, перед будівлею облдержадміністрації, відбудеться спортивний захід  «Зарядка з олімпійцями» за участю керівництва області, фізкультурно-спортивного активу, олімпійських чемпіонів та молоді. Наступного дня в Палаці культури «Дніпроспецсталь» заплановано провести масштабний урочистий обласний захід  «Sport Star», на якому за підсумками спортивного року в урочистій обстановці нагородами будуть відзначені найкращі спортсмени, тренери, команди та діячі спорту. Безпосередньо в суботу, 8 вересня, в Палаці спорту «Юність» міською владою Запоріжжя буде проведено шоу-знайомство з видами спорту, що культивуються в місті «Запорізький спорт – будемо знайомі». У рамках святкування Дня фізичної культури та спорту в Запоріжжі також відбудуться змагання з пляжного волейболу серед чоловіків та жінок, з пляжного футболу серед юнаків та перегони серед крейсерських яхт, — зазначила Наталія Власова.

Посадовець повідомила, для жителів 20 районів області урочисті заходи та спортивні змагання заплановані упродовж тижня. Для місцевих жителів буде організовано ранкові зарядки; спортивні естафети, квести для школярів та конкурси малюнків на спортивну тематику; змагання, чемпіонати, спартакіади з різноманітних видів спорту; танцювальні флешмоби; олімпійські уроки та святкові концертні програми.

За інформацією Управління, в Бердянську День фізичної культури та спорту  відзначать спортивними змаганнями: турніром з баскетболу та пляжного волейболу, Кубком міста з пауерліфтингу та відкритим Кубком зі стрибків на батуті. У Мелітополі святковий тиждень розпочнеться 3 вересня відкриттям шкільних спартакіад. Упродовж вихідних планується проведення турніру з боксу;  пляжного волейболу серед чоловічих команд; чемпіонату міста з велосипедної групової шосейно-кільцевої спринтерської гонки з вибуванням; турніру з футболу серед юнацьких команд; турніру з баскетболу 3х3 серед молодіжних команд; змагань з дартсу, шашок, шахів, настільного тенісу серед осіб з інвалідністю; бліц-турніру з шахів та Кубка «Відкриття сезону» з настільного тенісу.

На енергодарців очікує концертна програма та урочисте нагородження провідних спортсменів, тренерів, працівників галузі фізичної культури і спорту. На вихідних відбудуться змагання з бадмінтону, волейболу, міні-футболу, плавання та легкої атлетики. У Токмаку заплановано проведення чемпіонату міста з баскетболу, волейболу, міні-футболу, футболу, шахів та гирьового спорту. Крім цього, 8 вересня відбудеться велопробіг вулицями міста.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю ЗОДА