Василівський козак Артур Богатир показав неймовірний результат на Всеукраїнському фестивалі “Козацький Спас”

Всеукраїнська федерація спас з розмахом провела ХХІІ Міжнародний фестиваль національних воїнських та традиційних культур “Козацький Спас” імені Анатолія Єрмака. Вперше захід відбувся не у рідному Запоріжжі, а в старому місті Києві-парку «Київська Русь» (Київська обл. с Копачів) Фестиваль зібрав більше трьох сотень учасників з усієї України. Окрасою і головною його подією традиційно стали змагання. Козаки боролися за нагороди у боротьбі на поясах, боротьбі навхрест, боротьбі штовхач, традиційному українському рукопаші спас та у боротьбі «лава на лаву» на Кубок Анатолія Єрмака.

spas18 (2)

У складі команди Запорізької області вирушили на змагання троє василівських козаків, представники СК «ХортА» – Анатолій Бобнєв, Артур Квітка та Артур Богатир. Приголомшливий результат продемонстрував Артур Богатир – спортсмен став переможцем одразу у трьох розділах змагань – у боротьбі на поясах, боротьбі навхрест та боротьбі штовхач. Зазначимо, що всі змагання проходили в абсолютній ваговій категорії , а окрім нагород за перше місце були передбачені грошові премії.

Крім того всі троє василівців, виступаючи у складі збірної Запорізької області стали переможцями боїв «лава на лаву», та привезли додому Кубок імені Анатолія Єрмака.

 СК «ХортА»

spas18 (1)