Школа  вищої спортивної майстерності відзначила 51-й День Народження

Запорізька обласна школа  вищої спортивної майстерності — одна з найстаріших  в Україні спортивних шкіл — відзначила свою 51-у річницю. Біля ганку ШВСМ яблуку ніде впасти. Випускники, вихованці і тренери зібралися тут не спроста. Цього дня відзначали знаменну подію для всієї спортивної спільноти міста – ШВСМ, яка підготувала чимало переможців та призерів Олімпійських Ігор, чемпіонів світу та Європи, святкує своє День народження.

 

Найголовніше, що ми виправдали ті надії, які на нас покладала Запорізька область. У нас були призери та переможці Чемпіонатів світу та Європи, учасники Універсіад, спартакіад. Ми посіли п’яте командне місце, серед всіх шкіл ШВСМ. Це рекорд для школи Запорізької області, — відзначив директор Запорізької ШВСМ Олексій Гацуля, 

 

Урочиста частина розпочалася з показових виступів дзюдоїстів, а також нагородження команд ШВСМ та Запорізької обласної адміністрації, які розписали мирову у футбольному матчі. Відзначили і Сергія Костенко та Валентина Марієвського, яким вручили посвідчення майстрів спорту України з триатлону. Після цього на присутніх чекала зарядка з Борисом і Світланою Кокарєвими, змагання з плавання серед школярів та перетягування канату.

 

Наразі ШВСМ лідирує за трьома видами спорту. Перше місце посідає легка атлетика. На другій сходинці – стрибки у воду, а замикає трійку греко-римська боротьба.

 

Для молодих спортсменів ШВСМ дає перші кроки, вони можуть далі розвиватися і не йти зі спорту і показувати гідні результати, — розповів один з найтитулованіших представників  ШВСМ, майстер спорту міжнародного класу з дзюдо Станіслав Бондаренко.

 

 — Перше, що нам вдалося зробити — це зібрати дуже дружний, міцний колектив спортсменів і тренерів. Друге досягнення — ми почали покращувати і зміцнювати матеріально-технічну базу. І найбільший прорив — це те, що запланована велика реконструкція школи, — розповів директор Запорізької ШВСМ Олексій Гацуля, 

 

Анна Солошенко