«АРПІ» одержав стратегічну перемогу над гостями з Івано-Франківська

Гравці «АРПІ Запоріжжя» після програного начисто першого тайму не тільки повернулися в боротьбу, але і зуміли в підсумку відсвяткувати перемогу над непоступливими гостями з Івано-Франківська.

4.04.2018

Запоріжжя. ДС «ЗАС».

Футзал. Чемпіонат України (перша ліга).

Другий етап. 1 тур.

«АРПИ Запоріжжя» — «Віза-Вторма» (Івано-Франківськ) 3: 2 (0: 2, 3: 0)

«АРПІ Запоріжжя»: Гурко, Байдак, Оліщук, Ессаргіні, Сауді, Почебут, Будин, Трубаров, Чуднов, Огнистий, Дубич (нв), Городецький (нв), Литвиненко (нв)

Головний тренер: Олег Зозуля

«Віза-Вторма»: Орищук, Борсук, Подолюк, Паньків, Москалик, Семанчук, Білик, Горбатий, Баланік, Кушецкій

Головний тренер: Іван Скицька

Ж.карточкі: Ессаргіні (18) — Борсук (13), Баланік (40), Кушецкій (22, 26)

Кр.карточка: Кушецкій (26)

Голи: Почебут (26, 33), Ессаргіні (29) — Москалик (6, 16)

Арбітри: Ігор Дудинов, Микола Нечипуренко, Ігор Андрєєв

Інспектор: Олег Іванов

Розвиток рахунку: 0: 1, 0: 2 — 1: 2, 2: 2, 3: 2.

 

 

Відкривати рахунок у матчі запорожці могли вже у своїй першій же атаці. Халід Сауді прострілив на дальню стійку воріт, але Максиму Почебут не вдалося «замкнути» передачу в ворота. Не пощастило господарям відзначитися і в наступній атаці, коли на вістрі опинився Яссин Ессаргіні. Хороший шанс для взяття воріт втратив через хвилину і досвідчений Олександр Оліщук, який опинився у вигідній ситуації перед голкіпером франківців, але переграти Євгена Борсука не судилося. Гості відповіли потужним ударом здалеку у виконанні Ігоря Білика, з яким впорався Іван Гурко.

 

Запорожці не зменшували обертів і продовжили облогу воріт гостей. Удар Андрія Будіна з рикошетом від захисника прийшовся поруч з хрестовиною, а потім пішов найнебезпечніший епізод при виконанні кутового — після подачі Михайлом Трубаровим зльоту неточно сильно пробив Андрій Чуднов. Пристрілювався по воротах Халід Сауді, непоганий удар вийшов у Будіна з середньої дистанції. Франківці виглядали явно збентеженими таким потужним початком поєдинку, але продовжили старанно відбиватися. При цьому наставник гостей зважився на нестандартне хід і випустив додаткового польового гравця вже в дебюті матчу. Подібний крок виявився виправданим так як на шостій хвилині Роман Москалик, перебуваючи під опікою Михайла Трубарова, вдало виконав удар і влучив у ближній кут — 1: 0. Натхнені суперники «пробачили» господарів через хвилину, коли при виході один на один з Іваном Гурко в стійку вдарив Станіслав Паньків.

 

На восьмій хвилині зрівняти рахунок міг Олександр Оліщук, але і на цей раз Євген Борсук в «ближньому бою» зіграв холоднокровно. Франківці явно змінилися, а від їх стартової скутості не залишилося і сліду. Пресинг у відборі і продовжилася гра з п’ятим польовим що змусило запорожців буквально «застрягти» в центрі поля. Остаточно збити ігровий темп господарів Іван Скицька спробував завдяки тайм-ауту, і, варто визнати, це теж спрацювало. Біля воріт Гурко стало гаряче. А потім пішла помилка нашого воротаря на виході. Борсук довгою верхової передачею адресував м’яч на автора першого забитого гола в матчі і Роман Москалик, перебуваючи спиною до воріт, виграв дуель з Іваном, переправивши головою ігровий снаряд у ворота «АРПІ Запоріжжя» — 0:2 на 16 хвилині. Тайм-аут від Олега Зозулі ясності в роботу команди не привніс, а час, що залишився команди провели в силовій боротьбі на межі фолу без особливих загострень біля воріт.

 

Після перерви вболівальники, яких незважаючи на розпал робочого тижня сьогодні в «ЗАБ» було більш ніж достатньо, побачили абсолютно іншу запорізьку команду. Господарі боролися за кожен м’яч і проявили справжнє почуття ліктя. Показовим моментом у грі нашої команди стало очевидне бажання переломити хід матчу. Притиснувши гостей до власних воріт на 26 хвилині, Максим Почебут відквитав один м’яч в показово-комбінаційній атаці — 1: 2, а потім гостро пробив поруч з ближньої дев’яткою Халід Сауді. Атмосфера в залі загострилася до краю. Проте, гості продовжували активно чинити опір, але зупинити націлений колектив гостей вже було складно. На 29 хвилині в потужної контратаці рахунок порівнює Яссин Ессаргіні — 2: 2, а ще через чотири хвилини захисні «редути» «Візи-Вторма» зламав Халід Сауді. Марокканець потрапив в ногу Максиму Почебут і м’яч зрикошетив у правильному для господарів напрямку — 3:2!

 

У час, що залишився франківці знову працювали з додатковим гравцем і якщо і виникали небезпечні ситуації у володіннях Ігоря Байдака, який, до речі, вельми вдало увійшов у гру ще в кінцівці першого тайму, то наш страж воріт діяв бездоганно.

 

Вольова перемога «АРПІ Запоріжжя» однозначно вселяє віру в наш ігровий колектив на фінішній прямій чемпіонату. 15 квітня запорожці на виїзді проведуть повторний поєдинок з «Візою-Вторма», в якому, безумовно, так само буде багато яскравої боротьби. Потім запорізького глядача чекає останній календарний домашній матч сезону проти «Урагану-2-КФВ», а підведуть риску під турнірною дистанцією підопічні Олега Зозулі виїзним матчем в Одесі проти «МКВ».

 

Олег Зозуля (головний тренер «АРПІ Запоріжжя»):

«Хочу подякувати своїй команді за той характер і мужність, які сьогодні продемонстрували гравці. Вирвати перемогу після рахунку 0: 2 — це по-справжньому героїчний вчинок. Дуже прикро, що після програного матчу з одеситами ми сьогодні теж допустили багато браку. Особливо це стосується стартових хвилин, коли ми створили багато моментів і не забили. Потім тренер гостей «пересмикнув» гру почавши працювати «п’ять на чотири», потім пропустили два м’ячі, і було видно, що хлопці поникли. У перерві відбулася чоловіча розмова. Без крику і моралей. Попросив хлопців вірити до кінця в свої сили, згадати скільки зроблено роботи, скільки зусиль доклав до нашої підготовці керівництво. І дійсно вони сьогодні молодці! Доказали самі собі, що вони здатні перемагати, перебуваючи в найскладніших ситуаціях. Якщо вони так продовжать грати, то ми зможемо виконати поставлене завдання. »

 

Іван Скицька (головний тренер «Віза- Вторма» (Івано-Франківськ)):

«Вітаю« АРПІ Запоріжжя »з перемогою. Важка гра для суперника, важка гра і для нас. Ми розуміємо, що кожна гра — це, по суті, розіграш медалей, який саме проби буде видно в кінці сезону. Хочу подякувати своїм гравцям, які сьогодні дали справжній бій лідеру. Нам було важко, так як ми приїхали в день гри, але наші проблеми — це наші проблеми. Але, хочеться з боку «АРПІ Запоріжжя» більше коректної гри і поваги. Ми розуміємо, що таке емоції. А з боку суддів хочеться якісної роботи. Я вже в футзалі трохи і пограв і потренував: таку «кінокомедію» не можна робити. Я розумію, що таке симпатії. Але, ще раз скажу, хочеться, щоб такими свистками не відбивали охоту у нашого керівництва, і щоб наша команда надалі існувала. Потрібно вигравати чесно, справедливо — потиснули руки і розійшлися. А так — дякую за гру всіх. »

 

Прес-служба МФК «АРПІ»