Учні запорізьких закладів професійної освіти розпочали козацькі розваги

 

У Запоріжжі стартував перший етап комплексних змагань серед учнів закладів професійної освіти —  «Козацька наснага». Одними з перших визначили найспритніших козаків у Запорізькому центрі професійно-технічної освіти водного транспорту. Майбутні захисники змагалися у восьми дисциплінах: естафета, гирьовий спорт, підтягування на поперечині, «втеча козака з неволі», піднімання козака, перетягування каната, боротьба на поясах та метання довбні.  Такі змагання проводять на Запоріжжі більше двох десятків років, а участь в них традиційно беруть лише чоловічі команди.

 

В рамках першого етапу «Козацька наснага» проходить в усіх закладах професійної освіти регіону, з метою визначити склад команди, яка представить свій заклад на обласному етапі. Другий, обласний етап вже у квітні приймати центральний парк відпочинку Запоріжжя «Дубовий Гай». А у травні кращі команди з усієї країни визначатимуть сильнішого на третьому, всеукраїнському етапі.

 

Нагадаємо, торік на обласному етапі змагань найміцнішими виявилися козаки Запорізького професійного ліцею. Друге місце у команди Запорізького вищого професійного училища «Моторобудівник». Третіми стали учні Запорізького професійного ліцею залізничного транспорту.

 

 

 Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ