У Запоріжжі відбувся відбірковий етап юніорського Чемпіонату України з баскетболу 3х3

IMG_50889 липня на баскетбольному майданчику футбольного стадіону «Славутич-Арена» пройшов відбірковий етап юніорського Чемпіонату України з баскетболу 3х3 — БК «Запоріжжя» — «ЕХЗ» CUP.

 
На церемонії відкриття в.о. директора департаменту молоді та спорту Запорізької міської ради Павло Бланк відзначив зростаючу швидкими темпами популярність стрітболу в нашому місті та побажав учасникам змагань цікавої та безкомпромісної боротьбі, а президент Федерації баскетболу Запорізької області Валерій Елькінсон подякував за підтримку в організації турніру компанії «ЕнергоХімЗахист», Федерації баскетболу України, БК «Запоріжжя» і виконавчому комітету Запорізької міської ради та висловив впевненість, що турнір буде цікавим як для гравців, так і для глядачів.

 
Більш ніж 80 юних баскетболістів взяли участь в цих змаганнях. 23 команди, які заявилися на турнір, змагалися в трьох вікових категоріях — U14, U16, U18. Вісім наймолодших колективів у двох підгрупах по круговій системі змагалися за путівки у півфінал. Переможці груп легко пройшли і перший етап плей-офф. А от у матчі за 3 місце та фіналі боротьба була дуже запеклою. Бронзовим призером змагань в категорії U14 стала команда «Dream team» (Дмитро Соколовський, Андрій Величко, Іван Комар), яка у втішному фіналі лише з різницею в один бал здолала супротив команди «Екстрім» (Ілля Доценко, Данило Реуцький, Микола Резанов) з рахунком 4:3. В фінальному ж матчі для виявлення переможця взагалі знадобився додатковий час. Нерви в овертаймі виявилися більш міцнішими у колективу «Адреналін» (Олександр Петренко, Євген Бакум, Сергій Гурєєв, Максим Варанкін), які з рахунком 8:6 все ж здолали команду «Три кента» (Ілля Кірєєв, Марк Бер, Євген Суворов) та стали переможцями турніру БК «Запоріжжя» — «ЕХЗ» CUP у своїй віковій категорії.

 
Також лише в овертаймі визначився переможець і у шістнадцятирічних стрітболістів. В вирішальному матчі групового турніру команда «Селюки» (Максим Максименко, Олексій Тимощук, Максим Афанасьєв, Богдан Барінов) підтвердила статус фаворита та здолала команду «Малий ринок» (Богдан Дутов, Павло Свєтлов, Кирило Артеменко, Ілля Суркіс) з рахунком 10:9. В категорії U16 змагались п’ять колективів в одній групі. Тому поразка відкинула «Малий ринок» на ІІІ місце, а срібним призером турніру стала команда «Air» (Єгор Максимчук, Антон Казацький, Олег Сушко, Ян Григоренко).
В найбільш представницькій категорії U18 за вихід в плей-оф в двох підгрупах змагалися десять команд. І якщо в другій підгрупі команди «Якоря» та «КРЮ» без питань забронювали за собою путівки до півфіналу, то у першій був лише один явний фаворит – команда «Face», яка виграла всі свої матчі. Володаря ж другої перепустки у плей-офф виявили лише за додатковими показниками. Серед трьох колективів – «Sweet boys», «Gucci» та «Classics» різниця м’ячів виявилась кращою у команди «Classics», яка і потрапила у наступний раунд змагань. В півфіналах переможці підгруп доволі легко перемогли своїх суперників. В фіналі напруженої боротьби також не вийшло – більш досвідчений та злагоджений колектив «Face» (Роман Завада, Роман Морозов, Данило Соколенко, Яків Титов), який в цьому сезоні вже перемагав у всеукраїнських стрітбольних турнірах, переконливо переміг своїх опонентів з команди «Якоря» (Олександр Басінських, Дмитро Сорочан, Даніїл Чорний, Ілля Суркіс) з рахунком 15:8. Обігравши у втішному фіналі колектив «КРЮ» (Богдан Дутов, Олег Рєзнік, Кирило Артеменко, Павло Свєтлов) з рахунком 11:7, бронзовим призером змагань в категорії U18 стала команда «Classics» (Олександр Павлов, Данило Овчаренко, Артем Вовк).

 
Дитячі та юнацькі спортивні змагання – це завжди захопливо, цікаво та незабутньо. Вир емоцій, непередбачувані результати у супроводі вже справжньої чоловічої боротьби зробили запорізький відбірковий етап юніорського Чемпіонату України з вуличного баскетболу 3х3 дуже видовищним та яскравим.

 
На церемонії нагородження, яку провели президент Федерації баскетболу Запорізької області Валерій Елькінсон, президент БК «Запоріжжя» Віктор Стельмаков, член правління компанії «ЕнергоХімЗахист» Валерій Трегуб та голова Запорізької обласної колегії суддів з баскетболу Петро Драган, призери та переможці етапу юніорського Чемпіонату України з баскетболу 3х3 — БК «Запоріжжя» — «ЕнергоХімЗахист» CUP отримали медалі та пам’ятні призи. А всі учасники змагань та глядачі були запрошені на наймасштабніший стрітбольний турнір цього сезону в нашому місті — БК «Запоріжжя»-ZOG Streetball CUP, якій відбудеться 6 серпня на майданчику навпроти каскаду фонтанів «Райдуга».

 
Призери та переможці етапу юніорського Чемпіонату України з баскетболу 3х3 — БК «Запоріжжя» — «ЕнергоХімЗахист» CUP:

Категорія U14

І місце — «Адреналін» (Олександр Петренко, Євген Бакум, Сергій Гурєєв, Максим Варанкін)
ІІ місце — «Три кента» (Ілля Кірєєв, Марк Бер, Євген Суворов)
ІІІ місце — «Dream team» (Дмитро Соколовський, Андрій Величко, Іван Комар)

Категорія U16

І місце — «Селюки» (Максим Максименко, Олексій Тимощук, Максим Афанасьєв, Богдан Барінов)
ІІ місце — «Air» (Єгор Максимчук, Антон Казацький, Олег Сушко, Ян Григоренко)
ІІІ місце — «Малий ринок» (Богдан Дутов, Павло Свєтлов, Кирило Артеменко, Ілля Суркіс).

Категорія U18

І місце — «Face» (Роман Завада, Роман Морозов, Данило Соколенко, Яків Титов)
ІІ місце — «Якоря» (Олександр Басінських, Дмитро Сорочан, Даніїл Чорний, Ілля Суркіс)
ІІІ місце — «Classics» (Олександр Павлов, Данило Овчаренко, Артем Вовк).

 

Прес-служба федерації баскетболу Запорізької області

 

 

 

[smart-grid captions=»false» style=»2″]

 

[/smart-grid]