Запорізький гандболіст став найрезультативнішим гравцем збірної U-18 у матчах з Іраном

parovinshakЮніорська збірна України (U-18) піл орудою запорізького наставника В’ячеслава Дідушенка, активно готується до відбору на чемпіонат Європи -2016, який відбудеться у серпні. В рамках підготовки хлопці провели два контрольних поєдинки проти збірної Ірану (U-20).

 

Першого дня українці поступилися 23:28ю. А в наступній зустрічі щосили прагнули відігратися. І це майже вдалося.  За три хвилини до кінця матчу господарі скоротили своє відставання о одного м’яча (29:30), але дістати суперника все ж не зуміли — поразка 29:32.

 

Найрезультативнішим гравцем збірної України у цих матчах став гандболіст запорізького «ЗНТУ-ЗАБ» Владислав Паровинчак, який у двох матчах закинув 13 м’ячів.

 

Вже наприкінці травня юніорська збірна України, у складі якої переважна більшість запоріжців, вирушить на контрольний турнір до Польщі.

 

А от що розповів  прес-службі Федерації гандболу України про підготовку команді до Євро-2016 головний тренер В’ячеслав Дідушенко

 

 

— Як оцінюєте гру збірної у матчах проти Ірану ?

 

Шкода, що поступились. Хотілось зіграти більш успішно, проте ми все ж виконали корисну роботу і здобули хороший досвід. Додались нові хлопці, ми давали пограти всім і зрештою визначились з основними виконавцями по позиціях. Суперник був старшим за нас. Помітно, що у них зіграна команда. Нам же потрібно більше тренуватись разом. Коли зможемо зібрати для тренувань всю команду – і запорізьких гравців, і хлопців з інших міст – тоді це відразу дасть ефект. Спочатку відпрацюємо на тренуваннях, а потім використаємо це у грі, адже лише на фішках перед матчем все не розкажеш і не поясниш. Потрібно тренуватись разом. Програли зараз, але важливіше виграти потім у головних матчах. Поки ж слід зробити висновки та правильно організуватись.

 

— Намагаючись грати швидко, команда припускається багатьох помилок…

 

Ми намагаємось грати у сучасний, швидкий гандбол. Не всі готові до цього. Звичайно, ми могли б не змушувати хлопців грати швидко, проте це було б неправильно. Так, втрат було чимало, що спричинено великим бажанням, подекуди браком майстерності і малим досвідом спільних тренувань. У другому таймі повторної гри хлопці заспокоїлись і  гра вже виглядала інакше. Хлопці дуже хотіли виграти і по віддачі до них претензій немає.

 

Команду посилили гравці з ЦСКА Ігор Гурін та Ігор Бережний. Гурін може стати одним з лідерів як у захисті, так і в нападі. Владислава Паровинчака (найкращий снайпер у матчах проти Ірану, гравець ЗНТУ-ЗАБ) пробували на різних позиціях: у розіграші, на правому та лівому півсередньому. Воротар Рудольф Бородай (ЗНТУ-ЗАБ) тільки відновився після хвороби. Поки були сили, він показував свою гру. Коли він буде у оптимальній формі, він буде допомагати. 

 

В якому складі збірна поїде на контрольний турнір до Польщі, що відбудеться з 27 по 29 травня?

 

На цьому турнірі буде грати склад, який буде вирішувати головні завдання. Шкода, якщо не поїде Гурін, у якого є питання по документах. Турнір в Польщі пройде за коловою системою. Проведемо три матчі. Два суперника вже відомі – це збірні Польщі та Литви.

 

 

 

Україна (U-18) — Іран (U-20) 29:32 (11:19)

 

16 травня. Бровари, БВУФК. Товариський матч.

Судді: Володовський/Лазарев. Делегат ФГУ – Валентин Вакула

 

Україна: Бородай, Полуботко; Паровинчак – 6 голів, Гурін – 4 , Залевський — 3, Бережний – 3, Корелов — 3, Бурзак — 2, Резнік – 2, Поліщук – 2, Калмиков -1, Кара – 1, Сафроненко — 1, Тищенко, Скиба — 1,.

Головний тренер – В’ячеслав Дідушенко

 

Штраф: 2 — 3

Семиметрові: 1/1 – 4/4

 

Україна (U-18) — Іран (U-20) 23:28 (10:13)

 

15 травня. Бровари, БВУФК. Товариський матч.

Судді: Ракітіна/Ткачук. Делегат ФГУ – Валентин Вакула

 

Україна: Бородай, Полуботко; Паровинчак – 7 голів, Гурін — 6, Залевський — 4, Бережний – 2, Калмиков -1, Корелов — 1, Кара – 1,  Бурзак -1, Сафроненко, Тищенко, Резнік, Скиба, Поліщук.

Головний тренер – В’ячеслав Дідушенко

 

Штраф: 3 -6

Семиметрові: 7/2 – 1/0