Турніром у Запоріжжі стартував чемпіонат України з баскетболу 3х3

13138809_1145208668852243_7005263729562729858_n7 травня в Запоріжжі в межах міського весняного фестивалю SpringFest, при підтримці департаменту освіти і науки, молоді та спорту міської ради, федерації баскетболу України та федерації баскетболу Запорізької області, відбулося відкриття стрітбольного сезону, повідомляє пресс-служба ФБЗО.
Наразі по всій Україні сезон дощів. Саме за день до цього місто було затоплено потужною зливою. І за словами головного судді змагань Петра Драгана, з цієї причини декілька  команд з інших міст не наважилися приїхати на турнір. Але все одно змагання зібрали багато місцевих команд і перший в сезоні стрітбольний турнір пройшов на належному рівні в цікавій та безкомпромісній  боротьбі.

 

В турнірі серед юнаків (до 18 років) брали участь 8 команд, які у двох підгрупах за круговою системою визначили півфіналістів.
Результати матчів плей-офф. Юнаки.

Півфінали:

Класики – Балери 11:5
Рест – ЗМК-2 6:11

За 3-місце:

Рест — Балери 15:9
Фінал:

ЗМК-2 – Класики 15:10

 

Таким чином, у турнірі серед юнаків бронзовим призером стала команда «Рест», срібним – «Класики». А переможцем турніру стала друга команда Запорізького Металургійного коледжу (Максим Афанасьєв, Ярослав Лозицький, Віталій Удовіка, В’ячеслав Шевченко).

 

У змаганнях серед  дорослих (більше 18 років) брали участь 9 колективів, які теж у двох підгрупах за круговою системою виявляли піфіналістів.
Результати матчів плей-офф. Дорослі.

Півфінали:
Карателі – Гриби 11:5
Наталюк и Ко – Три Ведмеді  9:5

За 3-місце:
Три Ведмеді  – Гриби 15:10
Фінал:
Карателі  – Наталюк и Ко 15:9

 

Отже, у турнірі серед дорослих бронзовим призером стала команда «Три Ведмеді», срібним – «Наталюк и Ко». А переможцем турніру став досвідчений колектив «Карателі»   (Юрій Кондраков, Томас Камусакі, Сергій Мясоєдов та Олександр Лошаченко).
Призери та переможці змагань були нагороджені медалями та грамотами президентом федерації баскетболу Запорізької області Валерієм Елькінсоном та начальником управління з питань фізичної культури, спорту та туризму департаменту освіти і науки, молоді та спорту міської ради Павлом Бланком.  Переможці змагань серед юнаків команда «ЗМК-2» отримали подарункові сертифікати від мережі кінотеатрів «Мультиплекс». А кращий гравець турніру  Юрій Кондраков, завдяки  агентству гарячих путівок «Августін», отримав можливість відвідати одну з  європейських країн.

 

[smart-grid captions=»false» style=»2″]

[/smart-grid]