БК «Запоріжжя» завершив сезон

bc_zp060316 (7)Баскетбольний клуб «Запоріжжя» потерпів другу поразку від  столичного «Динамо»

у чвертьфінальній серії плей-офф, і припинив свою участь у чемпіонаті Суперліги.

 

БК «ЗАПОРІЖЖЯ» — «ДИНАМО» (Київ). 52:80 (15:17, 14:21, 14:22, 9:20).

 

Запоріжжя. 8 квітня. Палац спорту ПАТ «ЗАБ».
Судді: С. Чебишев, А. Бабик, В. Педьєв.
БК «ЗААПОРІЖЖЯ»: Рибалко, Змітрович (13), Кондраков (9), Камусакі (10), Буц (10 + 6 підбирань); Віт. Биков, Саєнко (4), Фомічов (2), Овдєєнко (4).
«ДИНАМО»: Липовий (13 + 8 підбирань), Сліпенчук (13 + 5 підбирань), Дроздов (10 + 7 підбирань + 5 передач), Фандербурк (4 + 5 передач), Анісімов (12 + 8 підбирань); Чигринов (6), Челован (7 + 8 підбирань), Маслюченко, Фурс (2), Шундель (8), Доггет (5).
Кидки з гри: 2-очкові – 13/37 – 27/45; 3-очкові – 6/27 – 7/18.

Штрафні кидки: 8/14 – 5/6. Підбирання м’яча: 17/9 – 39/12.
Перший матч – 63:84.

 
Дебютна частина звітного матчу наводила на думку, що триденної паузи для відновлення кондицій обом суперникам не вистачило, настільки великої кількості помилок вони припускалися в атаці. Та навіть на тлі такої невиразної гри гостям зусиллями Артура Дроздова, Олександра Липового і Кеннета Фандербурка вдалося протягом неповних трьох хвилин створити 6-очковий відрив. «Розмочив» рахунок Антон Буц, у середині стартової чверті Юрій Кондраков установив рівновагу, а на 7-й хвилині Яків Змітрович триочковим кидком уперше вивів запорізьку команду вперед – 11:10. Надалі господарі ще одного разу були попереду, після чого динамівці перехопили ініціативу. Вони вдало використовували безпорадність господарів у захисті й панували під обома щитами (16:8). Найактивнішими серед киян були Липовий, котрий у першій чверті відзначився 6 очками й 6 підбираннями, Анісімов і Сліпенчук, а от у складі БК «ЗАПОРІЖЖЯ» на відзнаку заслуговували авжеж не лідери, а Артем Буц і Томас Камусакі, повідомляє пресс-служба БК «Запоріжжя-ЗОГ».

 
Дефіцит у два пункти на початку другої чверті ще залишав підопічним Дмитра Щиглінського шанс на реванш, але раптом трьома результативними атаками вибухнув Анатолій Шундель. Якби Яків Змітрович не відзначився двома поспіль «трюльниками», рахунок став би розгромним. Втім, до великої перерви кияни все ж довели перевагу до 9 пунктів (38:29).
І в третій десятихвилинці гості домінували, доводячи свою перевагу в боротьбі під щитами до 21 підбирання, а в рахунку до 15 – 17 пунктів. Найплідніше діяли лідери «Динамо» — Михайло Анісімов, Артур Дроздов і Артем Сліпенчук, які протягом цієї чверті втрьох принесли в командну скарбничку 13 очок і здійснили 8 підбирань. Натомість капітан БК «ЗАПОРІЖЖЯ» Олександр Рибалко і головний бомбардир команди Станіслав Овдєєнко виглядали стомленими, а звідси й малоефективними.
За такого ходу подій відіграти 17 очок відставання було нереально. Більш того, у заключній чверті перевага «Динамо» сягнула 29 пунктів, але вболівальники добре розуміли, що суперники, застосовуючи борцовську термінологію, перебувають у різних вагових категоріях (мається на увазі рівень майстерності як основної п’ятірки виконавців, так і тих, хто виходив на паркет з лави запасних).

 

Тому фан-група запорізької команди влаштувала своїм улюбленцям тепле прощання, а Станіслава Овдєєнка привітала з народженням доньки.