«Ферро» прервал беспроигрышную серию «Будивельника»

Столичный клуб был бит в Запорожье

 

 

«ФЕРРО-ЗНТУ» (Запоріжжя) – «Будівельник» (Київ). 97:78 (24:24, 15:21, 27:18, 31:15).

Запоріжжя. 19 жовтня. ПС «ЗАБ». 1027 глядачів.

 

Судді: Р. Пономаренко, А. Тихонов, А. Кітаєв.

 

 

«ФЕРРО-ЗНТУ»: Лебединцев, Кулпеппер (17 + 11 передач + 4 втрати), Шеппел (20 + 5 підбираннь), Вернер (8), Мур (19 + 11 підбираннь + 5 перехоплень); Гуінн (28 + 6 підбираннь), Рибалко (3), Буцький (2 + 4 перехоплення), Дикий.

 

 

«Будівельник»: Вітт (10 + 4 передачі + 4 втрати), Ділейні (12 + 5 підбираннь), Дроздов (6), Лайонс (7), Анікієнко (3); Горбенко (18), Анісімов (6 + 7 підбираннь + 4 втрати), Шалєнга (9 + 4 перехоплення), Цинцадзе (5), Герасимчук, Буренко.

 

 

Кидки з гри: 2-очкові — 24/44 (54,5%) — 21/43 (48,8%), 3-очкові: 10/25 (40%) — 9/22 (40,9%). Штрафні кидки: 19/21 (90,4%) — 9/12 (75%). Підбирання м’яча: 26/14 – 23/11. Результативні передачі: 28-12; Втрати: 16-21.

 

 

Баскетболісти «ФЕРРО-ЗНТУ» стали авторами першої поразки «Будівельника» у нинішньому розіграші Суперліги. Вболівальники очікували на швидку та результативну гру, і, варто відзначити, що їхні сподівання справдилися.

 

 

Початок зустрічі пройшов у рівній боротьбі. Ближче до середини першої чверті господарі зуміли відірватися на п’ять очок, але запал запоріжців згасив Сергій Горбенко, який у цілому провів відмінну гру. Він самотужки тягнув за собою партнерів, вже в першій чверті набравши десять очок зі стовідсотковим показником влучності. Як підсумок, нічия після першої десятихвилинки – 24:24.

 

 

На початку ж другої – ривок 9:0 від гостей, здавалося, приголомшив «біло-зелених». На результативні дії Шалєнги, Анісімова та все того ж Горбенка запоріжці намагалися відповідати кидками з-за дуги, але триочкові просто не хотіли залітати у кошик суперника. Лише дві спроби із тринадцяти досягли мети у першій половині зустрічі. А от у столичних баскетболістів спостерігалася протилежна картина – п’ять з дев’яти дальніх кидків були влучними. Тричі це вдавалося Сергію Горбенку. Забігаючи наперед, скажемо, що цього вечора форвард «Будівельника» не змазав жодної спроби, реалізувавши усі сім можливостей з гри (чотири з них були три очковими). Саме завдяки цьому гості пішли на велику перерву, маючи перевагу у шість пунктів.

 

 

Після повернення команд на ігровий майданчик ситуація змінилася. По-перше, господарі зуміли налагодити оборону. За це, в першу чергу, треба дякувати Кемерону Муру, на рахунку якого, окрім дабл-даблу, ще й п’ять перехоплень з двома блокшотами, та Артему Буцькому, котрий чотири рази перехоплював м’яч. По-друге, нарешті у «біло-зелених» запрацювала дальня артилерія. У другій половині зустрічі чотири рази влучав з дальньої відстані Річард Гуінн, ще тричі – Джеремі Шеппелл.

 

 

Що ж стосується гостей, то після перерви у «Будівельника» збільшилася і без того чимала кількість втрат. Саме вони стали причиною того, що у дебюті третьої чверті запоріжці видали ривок 10:0 (!), який дозолив їм вийти уперед та отримати, нехай хитку, перевагу. Вона протрималася до самого завершення третьої чверті, яскраву крапку в якій поставив дальній кидок Річарда Гуінна.

 

 

А от у четвертій десятихвилинці на паркеті панувала одна команда – «ФЕРРО-ЗНТУ». Ривок 12:4 на початку чверті та 14:5 наприкінці її остаточно деморалізував суперника.

 

БК «Ферро-ЗНТУ»