«Ферро» опять порадовал победой

В этот раз не устояли перед запорожцами одесситы

 

 

 

 


БК «ОДЕСА» — «ФЕРРО-ЗНТУ». 84:94 (25:22, 14:21, 28:24, 17:27).

Одеса. 12 жовтня. СК «Краян». 700 глядачів.

 

Судді: С. Защук, О. Винокуров, О. Закревський.

 

БК «ОДЕСА»: Кальніченко (11), Парвадов (2), Аннєнков (2), Лав (25 + 8 підбирань), Хант (4); Коваль (2), Кривич (11 + 5 перехоплень), Ларош (6 + 5 передач), Агафонов (16 + 6 підбирань + 5 передач), Носков (5).

 

«ФЕРРО-ЗНТУ»: Дикий, Лебединцев, Шеппелл (27 + 6 підбирань), Мур (17 + 9 підбирань), Кулпеппер (17 + 7 передач); Рибалко (4), Гуінн (18 + 6 підбирань), Вернер (4 + 7 підбирань), Буцький (7).

 

Кидки з гри: 2-очкові – 23/50 – 30/48, 3-очкові – 7/23 – 7/18. Штрафні кидки: 17/19 – 13/19. Підбирання м’яча: 21/13 – 31/9.

 

 

Немає сумніву, що мешканці двох одеських поселень, були присутні на цьому видовищному матчі й віддали належне майстерності легіонерів запорізької команди, які провели на арені спорткомплексу «Краян» левову частку ігрового часу.

 

 

Між іншим, дебютна частина гри складалася не за сценарієм гостей, які припускалися багатьох втрат м’яча і тривалий час не могли вразити кошик суперників. Явно не готовим до протистояння з одеситами виявився Стас Дикий, який невдало розпоряджався м’ячем і заробив фол у нападі. В підсумку, провівши 55 секунд у грі, він сів гріти лаву запасних. Господарі зробили ставку на кидки з периметра, де головна загроза надходила від Джастіна Лава, який у першій половині гри записав до свого активу 12 пунктів. Довелося наставникові «ФЕРРО-ЗНТУ» Кирилу Большакову взяти тайм-аут і напоумити своїх підопічних, які поступово налагодили свої дії і в захисті, і в нападі. До кінця першої чверті вони скоротили відставання до 3 очок, а на велику перерву пішли за 4-очкової переваги (43:39). Щоправда, інколи запорізькі гравці ловили зайвий кураж, як це було з Ренді Кулпеппером, коли він у фірмовому стрибку намагався виконати слем-данк. Та ці моменти компенсувалися 11 очками захисника «ФЕРРО-ЗНТУ» за підсумками перших 20 хвилин гри.

 

 

Між іншим, кожне влучання, як справедливо зазначив тренер гостей Дмитро Щиглинський у телефонній бесіді з автором цих рядків, було на вагу золота. Як тільки-но збивався приціл у бомбардирів «ФЕРРО-ЗНТУ» на початку третьої чверті, цим негайно скористалися опоненти, вигравши трихвилинний відрізок – 10:2. Однак запоріжці не мали наміру капітулювати і до кінця періоду зусиллями, головним чином,  Кемрона Мура і Ренді Кулпеппера встановили рівновагу – 67:67.

 

 

Заключна чверть стала бенефісом Джеремі Шеппелла, який довів власний доробок до 27 очок + 6 підбирань. Не останню роль зіграла і ставка запоріжців на стрімкі відриви, які потребують не тільки швидкісної підготовки, а й неабиякої технічності. Ця перемога зміцнила позицію «ФЕРРО-ЗНТУ» у чільній групі команд-учасниць чемпіонату Суперліги. А в неділю на запорізьку команду чекає черговий виїзний екзамен з не менш амбіційним южненським «Хіміком».

 

 

БК «Ферро-ЗНТУ»