«Ферро-ЗНТУ» открыл сезон победой

Дома запорожцы были сильнее «Днепра»

 

 

 

«ФЕРРО-ЗНТУ» (Запоріжжя) – «Дніпро» (Дніпропетровськ). 95:81 (26:23, 22:17, 25:26, 22:15). Запоріжжя. 28 вересня. Палац спорту «ЗАБ». 1017 глядачів.

 

Судді: С. Чебишев, С. Чайковський, О. Винокуров.

 

«ФЕРРО-ЗНТУ»: Дикий (4), Лебединцев (2), Шеппелл (24 + 7 підбирань), Мур (9), Кулпеппер (19); Рибалко (8 + 6 передач), Гуінн (9 + 5 підбирань), Вернер (20), Тимощук, Буцький (5 передач).

 

«Дніпро»: Вільховецький (2 + 6 підбирань), Корнієнко (18 + 12 підбирань), Лоу (33 + 8 передач), Тимофєєнко (9), Місяць (13); Кобець, Глазирін, Загреба, Мішула (6).

 

Кидки з гри: 2-очкові – 31/44 – 26/39, 3-очкові – 4/15 – 4/25. Штрафні кидки: 21/23 – 17/24. Підбирання м’яча: 19/7 – 17/16.

 

 

 

У стартовому матчі чергового чемпіонату Суперліги календар звів одвічних суперників. Очікувалося що «Дніпро» прибуде до Запоріжжя у супроводі чималої кількості своїх прихильників. Проте останні, мабуть, віддали перевагу перегляду телетрансляції поєдинку однойменної футбольної команди з донецьким «Шахтарем», або ж не пробачили команді Валдемараса Хомічюса восьмого підсумкового місця у попередній першості.

 

Забігаючи наперед, мусимо визнати, що нинішній «Дніпро» виглядає набагато цікавішим колективом, ніж той, що протистояв запоріжцям у березні.   Справедливості заради зауважимо, що «Дніпро» через фінансові непорозуміння на міжнародному рівні не спромігся заявити трьох новобранців, які пройшли з командою повний підготовчий цикл, а саме литовців Валдаса Василюса, Сімаса Галдікаса та австралійця Деніела Кікерта. За цих умов основні надії гості покладали на єдиного в нинішньому складі легіонера – американця Дерріка Лоу. І він цілком виправдав ці сподівання, вже у першій чверті записавши до  свого активу 12 пунктів, а компанію у пануванні біля щита господарів йому склав 20-річний Олександр Місяць (6 очок і 3 підбиранян). «Дніпро» вів у рахунку щонайменше половину ігрового часу періоду. І хто знає, як би розвивалися події, якби не корисні дії у захисті Станіслава Дикого, якому вдалося двічі перехоплювати мяч і здійснити два блок-шоти. Поступово гра вирівнялася, і на останній хвилині чверті табло засвідчувало рівновагу. Однак на першу перерву суперники пішли за 3-очкової переваги господарів, і не в останню чергу завдяки зусиллям Олександра Рибалка, чий «енд ван» став вирішальним за рівноваги на табло — 26:23.

 

Друга десятихвилинка пройшла за домінування підопічних Кирила Большакова, яким кілька разів вдавалося відриватися на 10 пунктів. Корисно в атаці діяло американське тріо, де партію першої скрипки відмінно зіграв Деніел Вернер, котрий протягом першої половини гри приніс у командну скарбничку 13 очок і назбирав 5 підбирань. По 8 очок записали до свого активу Джеремі Шеппелл і Ренді Кулпеппер, а також Олександр Рибалко, котрий перетнув рубіж 1000-го очка в чемпіонатах Суперліги. Можливо, перевага «ФЕРРО-ЗНТУ» була б і відчутнішою, але не збавляв обертів нестримний Деррік Лоу (19 пунктів).

 

У третій чверті, «Дніпро», здавалося, намацав свою гру. Розігрався Максим Корнієнко, котрий додав до свого активу 10 очок і 5 підбирань, а роль постачальників результативних передач узяли на себе Микола Вільховецький і Деррік Лоу, хоча останній не забував і про функції головного бомбардира команди. Дніпропетровці виграли ту чверть, але мінімально – 26:25. На більше їх не вистачило через протидії господарів (серед них виділялися Шеппелл, Гуінн, Кулпеппер та Мур, які учотирьох принесли своїй команді 23 очки).

 

7-очкова перевага не гарантувала «ФЕРРО-ЗНТУ» легкого життя у четвертій десятихвилинці. І це двічі доводив своїми влучними кидками Станіслав Тимофєєнко, зменшуючи відставання до 5 пунктів. Однак не припиняли штурм кошика «Дніпра» найефективніший гравець зустрічі Джеремі Шеппелл і Ренді Кулпеппер, які поповнили свої особисті здобутки відповідно 8 і 6 очками. І хоча їхній опонент Деррік Лоу набрав 33 очки з 8 передачами, а Максим Корнієнко відзначився дабл-даблом (18 очок и12 підбирань), перемога «ФЕРРО-ЗНТУ» ні у кого не викликала запитань.

 

 

БК «Ферро-ЗНТУ»