"ФЕРРО-ЗНТУ" размочил полуфинальную серию с БК "Донецк"

10 мая командам предстоит пятая встреча

 

«ФЕРРО-ЗНТУ» — БК «ДОНЕЦЬК». 60:57 (12:13, 13:12, 13:16, 22:16).

  Запоріжжя. 7 травня. Палац спорту ВАТ «ЗАБ». 1139 глядачів.

Судді: Б. Рижик, С. Защук, А. Бабік.

«ФЕРРО-ЗНТУ»: Рибалко (10 + 6 підбирань), Дикий (3 + 6 підбирань), Кондрусевич (9 + 5 підбирань), Лебединцев (3), Хантер (4); Козловець (7), Шеппелл (10), Гуінн (14 + 7 підбирань), Буцкий.

БК «ДОНЕЦЬК»: Пустозвонов (14), Каррі (9), Авдалович (1), Раденович (5 + 5 підбирань + 6 передач), Кравцов (14 + 6 підбирань); Стояновськи (5), Липовий, Джексон (9 + 5 підбирань), Глєбов.

Кидки з гри: 2-очкові 13/27 — 17/34, 3-очкові – 7/23 — 4/26. Штрафні кидки: 13/23 – 11/21. Підбирання м’яча: 29/12 – 24/12. 

Гості прибули до Запоріжжя з прагненням поставити останню крапку в півфінальній серії. Одним із головних завдань підопічних Саші Обрадовича була, безумовно, нейтралізація головного бомбардира «ФЕРРО-ЗНТУ» Ренді Кулпеппера. А він, отримавши у попередній зустрічі легкий струс мозку, на паркет взагалі не виходив, чим сплутав карти суперникам.

Певною несподіванкою для донеччан та й уболівальників запорізького клубу став і його стартовий склад: замість згадуваного Кулпеппера, Шеппелла і Буцького гру розпочали Рибалко, Кондрусевич і Лебединцев (останній в серії з «Донецьком» провів ледь більше двох хвилин). Втім, на початку зустрічі, після двоочкового влучання Кравцова, господарі відповіли «трюльником» Рибалка і кидком з-під кільця Хантера – 5:2. Надалі ж гості не тільки встановили рівновагу, а й пішли у відрив. На 6-у хвилину їхня перевага становила п’ять пунктів (11:6). Виваженою грою виділявся Іван Раденович, котрий встигав і підбирати м’яч, і асистувати одноклубникам. Та на останній хвилині періоду схибив Кравцов, який не спромігся реалізувати два штрафні кидки. Натомість «постріл» Гуінна з-за дуги дозволив підопічним Кирила Большакова піти на перерву, поступаючись суперникові лише одним пунктом (12:13).

У другій чверті Кирило Большаков ризикнув кинути в бій Максима Козловця, для якого цей матч став дебютним в «основі» в нинішньому сезоні. Один із лідерів дублюючого складу досить впевнено провів цю 10-хвилинку, принісши у командну скарбничку 7 очок і зібравши під щитом суперників 3 відскоки. Тричі табло фіксувало перевагу «ФЕРРО-ЗНТУ», але на останній хвилині першої половини гри Вячеслав Крацов встановив рівновагу.

Третю чверть виграли донеччани. Пристойно у цьому періоді зіграв Дарнелл Джексон: двічі він доводив перевагу господарів до 8 пунктів. Цей дефіцит зберігався до 28-ї хвилини матчу, та Джеремі Шеппелл і капітан «ФЕРРО» Олександр Рибалко, котрий був кращим гравцем цієї чверті, зменшили відставання до трьох очок. Натомість Кравцов у чергове схибив, пробиваючи фоли.

Заключна чверть стала випробуванням нервів і гравців обох команд, і їхніх прихильників. А міцнішими вони виявилися в підопічних Кирила Большакова, серед яких на схвальний відгук заслуговують Річард Гуінн, котрий у цьому періоді поповнив командний доробок 10 очками, і Георгій Кондрусевич (5 пунктів). Гідну конкуренцію їм склав лише Рамел Каррі, який, згадавши про свої снайперські обов’язки, приніс команді 7 важливих очок. Востаннє його кидок досяг мети, коли табло почало відлік останньої хвилини періоду, а рахунок засвідчував перевагу «ФЕРРО-ЗНТУ» – 59:56. Долю зустрічі могли вирішити штрафні у виконанні Артема Буцького і Джеремі Шеппелла, але м’яч жодного разу не влучив у кошик. Та цією люб’язністю команда Саші Обрадовича скористатися не змогла.

Отже, «ФЕРРО-ЗНТУ» подовжив півфінальну серію й готується до п’ятого матчу, який відбудеться 10 травня в Донецьку.

 

БК «Ферро-ЗНТУ»