Кристиан Бернс третий раз подряд — в символической пятерке Суперлиги

 Кроме того, американский легионер «Ферро-ЗНТУ» — самый  эффективный игрок лиги

 

 

 

Протягом тижня відбулося дванадцять матчів чемпіонату Суперліги, за підсумками яких офіційний сайт Суперліги визначає традиційну символічну п’ятірку.

Захисники

Стівен Бьортт («Дніпро») – 33 очка + 3.5 підбирання + 3.5 передачі + 2 перехоплення = 31 РЕ*.

Протягом тижня «Дніпро» здобув перемогу у Львові, обігравши місцеву «Політехніку-Галичину», а також став співавтором справжнього баскетбольного «трилера» в Запоріжжі, поступившись місцевому «Ферро-ЗНТУ» лише в овертаймі з рахунком 114:121. І якщо матч проти львів’ян Стівен Бьортт провів на звично високому рівні, то поєдинок проти своєї колишньої команди плеймейкер «Дніпра» взагалі ледь не перетворив на особистий бенефіс, набравши 43 очка (13/17 двоочкових, 3/5 триочкових, 8/11 штрафних) і віддавши 6 передач партнерам. Тож не дивно, що саме Бьортт із показником 25.6 очка в середньому за гру лідирує у списку кращих бомбардирів чемпіонату.

Луїс Флорес («Донецьк») – 20 очок + 3 підбирання + 3.5 передачі + 0.5 перехоплення + 0.5 блок-шоти = 19 РЕ*.

Форварди

Джон ДеГроут («ОДЕСА») – 21 очко + 7 підбирань + 1 перехоплення + 1 блок-шот = 23 РЕ.

Крістіан Бернс («Ферро-ЗНТУ») – 22.5 очка + 9.5 підбирання + 2 передачі + 1 перехоплення + 0.5 блок-шоти = 28.5 РЕ*.

Втретє поспіль американський форвард БК «Ферро-ЗНТУ» Крістіан Бернс потрапляє до символічної п’ятірки тижня, демонструючи яскраву та продуктивну гру. Він був кращим гравцем запорізької команди у програному матчі з «Будівельником», а у феєричній грі з «Дніпром» зіграв як справжній лідер, перевівши гру в овертайм і загалом відзначившись дабл-даблом (27 очок + 11 підбирань). Після звітної гри саме Бернс із показником 26 балів очолює список найефективніших гравців Ліги, а в рейтингу найрезультативніших гравців поступається лише Стівену Бьортту – 21.6 очка в середньому за гру.

Центровий

Деметріус Александер («Азовмаш») – 22 очка + 5 підбирань + 1.5 передачі + 0.5 блок-шоти = 18 РЕ*.

 

 

БК«Ферро-ЗНТУ»