Кирилл Большаков: «Кондрусевич и Хантер несмотря на травмы рвутся в бой»

  Наставник  «Ферро-ЗНТУ» о стартовом поединке чемпионата против БК  «Донецк»

 

 

 

Матчем із донецькою командою запорізькі баскетболісти розпочинають свій шлях у ювілейному 20-му чемпіонаті серед елітних клубів України. Торік ці команди провели одну зустріч в Запоріжжі, яка принесла перемогу господарям – 102:92 (32:23, 27:13, 29:24, 14:32), але через те, що донеччани припинили свої виступи в чемпіонаті, цей результат був анульований. 

У 1995 – 2001 роках колективи двох міст (найсильніша команда Донбасу тоді носила назву «Шахтар») зустрічалися на вищому рівні 27 разів, і лише у п’яти домашніх іграх успіх сприяв запоріжцям. Цікаво, що найкращий бомбардир гірників у тих матчах Володимир Гуртовий (320 пунктів) готується вийти на паркет Палацу спорту «ЗАБ» і в суботньому матчі (можна лише позаздрити такому спортивному довголіттю). А от у заявці господарів з учасників колишніх суперечок з донеччанами значитиметься лише Дмитро Щиглинський, щоправда, в ролі асистента головного тренера.

Сам же керманич «Ферро-ЗНТУ» Кирило БОЛЬШАКОВ зустрічає новий чемпіонат не в кращому гуморі:

— Судіть самі, за добу до стартового матчу я не знаю, чи зможуть нам допомогти два провідні гравці команди Георгій Кондрусевич і Вінсент Хантер. У першого палець кидкової руки в гіпсі, й він може брати участь хіба що в безконтактних діях. Стосовно Хантера, то він після травми тільки-но розпочав тренування за індивідуальною програмою. Втім, я знаю характер обох хлопців – вони рватимуться в бій. Про Терренса Робертса, що перебуває у нас на оглядинах, можу сказати одне: суботній матч має визначити його подальшу долю.
Щодо уяви про БК «Донецьк» зразка 2010 року, то ми маємо лише список гравців. Адже під час міжсезоння наші шляхи не перехрещувалися. Але я знаю наставника донеччан Сашу Обрадовича як фахівця, котрий «баласт» у команді не триматиме. До того ж він уже працював в Україні й добре обізнаний з тонкощами нашого баскетболу. Чи вдасться сербському фахівцеві кинути виклик українським тренерам, які свою фаховість довели вже минулого сезону, побачимо.

 

Прес-служба БК "Ферро-ЗНТУ"