Андрей Глущенко: «Коваль провел последний матч за «Металлург»

 Тренер запорожского "Металлурга" о поражении от львовских "Карпат"

 

 

 

 

Андрій Глущенко, тренер «Металурга»

— Добрий вечір, хоч для нас він і не такий добрий. На мій погляд, ми не заслуговували на поразку. Принаймні, у другому таймі у нас було достатньо моментів, щоб, як мінімум, не програти. Виручав нас Коваль. Гол, що пропустили – наша помилка. Чому так сталося – будемо розбиратися. Грали у нас сьогодні молоді хлопці. Наприклад, Цуріков був одним з кращих. Дай Бог, буде прогресувати. Не хочеться жалітися, але у нас було троє травмованих. Ще кілька гравців грали з пошкодженнями. «Карпати» можна привітати з перемогою, тут завжди грати важко. Але знову ж таки скажу, що на поразку ми не заслуговували.

— Хто саме у вас травмований?
— Рудика, Опанасенко, Польовий. 2-3 гравці сьогодні з травмами вийшли. Лава запасних у нас складається з молоді. Їм по 18 років. От Сидорчук вийшов.

— Судячи з першого тайму, ви приїхали за нічиєю…
— Ми хотіли позитивний результат здобути. Нічия – теж позитивний. Але я б не сказав, що ми відсиджувалися в обороні. Були контратаки. Може, у першому таймі не все виходило. А після пропущеного голу ми навіть трохи володіли ініціативою. Була хороша контратака, розіграна комбінація, коли ми в штангу влучили. Рівна гра була, може ми не награли на перемогу, але не повинні були програти.

— Що скажете про Коваля?
— Живий-здоровий. Виручав, гол пропустив. Треба ще розібратися, чому нам цей гол забили? Як можна було залишити гравця самого, дозволити йому прийняти м’яча, спитати «як вас звати» і пробити…

— Є просто інформація, що Коваль провів свій останній матч за «Металург»…
— Все ви знати хочете… Так, це правда. Завтра він в Київ летить.

— В «Арсенал»? (сміх в залі)
— Лондонський… Для нас це втрата. Максим наш вихованець. Він нам приніс багато користі, перехід в «Динамо» стане для нього хорошим кроком. Для нього це ріст. «Динамо» — гранд нашого футболу, будемо сподіватися, що у нього там все буде добре. Завтра він летить в Київ.

— Які ваші завдання на чемпіонат?
— В нас є головний тренер… В принципі, те про що говорили – мінімум це Ліга Європи. Будемо грати. Час покаже…

— Як в Лігу Європи виходити, якщо ви втратили Степаненка, Кривцова, Коваля?
— Будемо якось грати. В нас є свої вихованці. Нехай дублери доказують, на що вони здатні.

Інформаційний центр ФК «Карпати»